LA MULTI ANI, AURICA DOBRESCU!

LA MULTI ANI, AURICA DOBRESCU!
Aurica Dobrescu s-a nascut pe 2 noiembrie 1954, in Mitoc, judetul Botosani. Din 1982 este artist papusar al Teatrului de Papusi Vasilache, institutie de cultura in care activase, inca din 1972, in calitate de constructor de papusi.

A realizat zeci de roluri, cucerind premii, dar mai ales adunand aplauzele a mii de spectatori, mari si mici. La Aurica Dobrescu nu fascineaza atat tehnica actoriceasca, ci tocmai mijloacele directe de exprimare, simplitatea si firescul prin care manifesta si construieste personajul, fara sa isi acopere cu propria-i personalitate eroul din poveste.

In 1982, la Gala nationala a recitalurilor papusaresti, Aurica Dobrescu obtinea Premiu pentru recitalul Pianistul, regia Valentin Dobrescu, un rol cu care, alaturi de regretatul Mihai Costachel, se impune si 10 ani mai tarziu, cand cucereste juriul la Gala internationala a recitalurilor papusaresti.

In 2000, la Festivalul Gulliver, este distinsa cu Premiul pentru interpretare pentru rolul din spectacolul Asmodee sau Diavolul schiop, in regia aceluiasi Valentin Dobrescu.

Aurica Dobrescu a jucat in zeci de spectacole, printre care amintim: Adam şi Eva, Albă ca Zăpada şi cei şapte pitici (Premieră in 2007), Capra cu trei iezi,  Cenuşăreasa, Crăiasa gheţurilor (Premieră in 2006), Fata babei şi fata moşneagului (Premieră in 2007), Ghiocelul şi Omul de Zăpadă, O poveste, două, trei, cu roboţi şi roboţei, Sânziana şi Pepelea, Tigrişorul Pietrek, Trăistuţa cu poveşti, Visul unei nopţi de iarnă sau Muc cel Mic.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfinţii Mucenici Petru, Dionisie şi Paulin

astăzi, 08:17
24

Pe vremea când Imperiul Roman era condus de împăratul Deciu (249-251), aprig prigonitor al creştinilor, Sfântul Mucenic Petru, un tânăr frumos şi viteaz, a fost prins de p...

Bogdan Andone răsuflă ușurat după FC Botoșani – CS Mioveni 1-0: „Băieții merită felicitări pentru că au luptat, au crezut!”

Vineri, 17 Mai 2024
371

Bogdan Andone a avut un discurs exuberant după ce FC Botoșani a învins-o pe CS Mioveni, 1-0, în turul barajului pentru menținerea/promovarea în Superliga.Unicul gol al partide...

FC Botoșani - CS Mioveni 1-0! Victorie uriașă pe Municipal. Sperăm la salvare! (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
391

FC Botoșani a obținut o victorie mare, în disputa cu CS Mioveni. Elevii lui Bogdan Andone au câștigat cu 1-0 manșa tur a barajului de menținere în Liga 1, după un meci în...