Volin Costin si Ion Sapdaru, succes pe scena de la Cernauti!

Volin Costin si Ion Sapdaru, succes pe scena de la Cernauti!
Volin Costin, premiat pentru rolul din spectacolul "Natura moarta cu nepot obez", la Festivalul Aplauzele de Aur ale Bucovinei, desfasurat in Cernauti!

La acest eveniment, spectacolul lui Ion Sapdaru a primit trei distinctii: premiul pentru cel mai bun rol feminin - Irina Radutu Codreanu, premiul pentru cel mai bun rol masculin - Volin Costin si premiul pentru cel mai frumos spectacol.

Din distributia piesei "Natura moarta cu nepot obez" fac parte: Volin Costin, Irina Radutu Codreanu, Georgeta Burdujan, Anne Marie Chertic, Catinca Tudose. Decorul este conceput de Gelu Risca, iar costumele de Alina Dinca Puscasu. De asemenea, in anul 2008, aceasta a fost desemnata cea mai buna piesa de teatru româneasca de catre juriul UNITER.

Spectacolul "Natura moarta cu nepot obez" a fost prezentat in premiera la Botosani la inceputul lunii mai 2010.
 
Ion Sapdaru a montat, la Teatrul National din Iasi, un spectacol bazat pe un text scris de el insusi, "Natura moarta cu nepot obez" trecand mai intai prin furcile caudine ale juriului UNITER, care a desemnat piesa ca fiind cea mai buna a anului 2008. O distinctie care avea sa cada dupa numai doua zile, "din vicii de procedura". Mai exact, prietenul autorului, Dumitru Crudu, de la Chisinau, publicase cateva fragmente din piesa in revista "Stare de urgenta", fapt care contravine regulilor impuse de UNITER.

"Natura moarta cu nepot obez" este povestea unui tanar de 36 de ani, Pompiliu, crescut de trei matusi extrem de grijulii cu baiatul care si-a pierdut mama in frageda pruncie. Conflictul apare atunci cand matusile decid ca baiatul are nevoie de o femeie in viata lui, strict din punct de vedere fiziologic, mai exact, Pompita trabuia sa aiba relatii sexuale. Intra astfel in scena Prostituata, o femeie cu o mentalitate simpla, pragmatica. "Banul inainte!" este prima conditie a tinerei. Inevitabilul se produce: Pompiliu se indragosteste de prostituata care ii este recomandata ca fiind menajera casei. Fiorii dragostei ii deschid lui Pompiliu nu numai inima, ci si viziunea asupra vietii, dar ii descopera si o personalitate care suferea, pana atunci, de grave inchistari si framantari. Nepotul devine brusc barbat, "lagarul matriarhal" se naruie in fata puritatii sentimentelor pe care Pompiliu le nutreste pentru tanara prostituata. Conflictul continua si dupa moartea matusilor, ale caror stafii il viziteaza pe Pompiliu in incercarea lor de a-i controla nepotului viata.

 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfinţii Mucenici Petru, Dionisie şi Paulin

astăzi, 08:17
9

Pe vremea când Imperiul Roman era condus de împăratul Deciu (249-251), aprig prigonitor al creştinilor, Sfântul Mucenic Petru, un tânăr frumos şi viteaz, a fost prins de p...

Bogdan Andone răsuflă ușurat după FC Botoșani – CS Mioveni 1-0: „Băieții merită felicitări pentru că au luptat, au crezut!”

Vineri, 17 Mai 2024
345

Bogdan Andone a avut un discurs exuberant după ce FC Botoșani a învins-o pe CS Mioveni, 1-0, în turul barajului pentru menținerea/promovarea în Superliga.Unicul gol al partide...

FC Botoșani - CS Mioveni 1-0! Victorie uriașă pe Municipal. Sperăm la salvare! (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
375

FC Botoșani a obținut o victorie mare, în disputa cu CS Mioveni. Elevii lui Bogdan Andone au câștigat cu 1-0 manșa tur a barajului de menținere în Liga 1, după un meci în...