La Botoșani, Guvernanții închid, oamenii de afaceri ”salvează”. ”Mizăm pe un record de peste 1000 de participanți!”

Atașamentul față de adevăratele valori ale poporului nostru, dragostea pentru locurile natale, dar mai ales bucuria pe care astfel de evenimente o revarsă asupra comunității sunt doar câteva dintre motivele pentru care vestea anulării unui festival a stârnit un adevărat taifun în rândul botoșănenilor.

La Botoșani, Guvernanții închid, oamenii de afaceri ”salvează”. ”Mizăm pe un record de peste 1000 de participanți!”

De aproape 50 de ani, Festivalul de Datini și Obiceiuri de Iarnă „Din străbuni, din oameni buni...” este cel mai îndrăgit și așteptat eveniment cultural organizat anual de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani.

Vestea că în 2023 un astfel de eveniment s-ar putea anula a determinat din partea oamenilor de afaceri o reacție rapidă.

Răzvan Baltă, cunoscut în mediul de afaceri botoșănean, a transmis că gestul său de a se implica nu are nicio tentă politică, nicio intenție de a obține notorietate.

”Nu este pentru notorietate. Nu este cu tentă politică și nu este cu niciun interes ascuns. Pur și simplu, unul dintre lucrurile frumoase care se întâmplă în micul nostru oraș trebuie să continue: Festivalul de Datini și Obiceiuri de Iarnă!”, a precizat Răzvan Baltă.

Omul de afaceri botoșănean speră că mobilizarea, în luna care a rămas, pentru organizarea acestui festival va avea rezultate excepționale.

”Încercăm să-i dăm o amploare mult mai mare, mizăm pe un record de peste 1000 de participanți înscriși, cu numeroase ansambluri din afara judetului, cu transmisiuni live pe televiziuni și în mediul on-line, cu acoperirea tuturor zonelor orașului! Vă invit alături de noi, atât ca sponsori, cât și ca participanți, să ne bucurăm împreună de magia acestui festival duminică, 17 decembrie!”, a adăugat Răzvan Baltă.

Potrivit celor precizate și de Iustina irimia, managerul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani, ediția a XLVIII-a a Festivalului de Datini și Obiceiuri de Iarnă „Din străbuni, din oameni buni...” va beneficia de sprijinul mediului de afaceri din Botoșani, ”coagulat de domnul Răzvan Baltă”.

”Ne bucurăm că oamenii cu drag de frumos susțin continuitatea tradițiilor și anticipăm că Festivalul „Din străbuni, din oameni buni...” din acest an va aduce în fața botoșănenilor un regal de datini și obiceiuri de iarnă!”, a transmis Iustina Irimia, managerul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani.

Pentru participanții din județ, instituția a lansat Regulamentul Festivalului, aceștia fiind așteptați să trimită fișele de înscriere completate până la data de 29 noiembrie 2023.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

„Învățăm să reciclăm”. Copii învățați de șeful Gărzii de Mediu să recicleze selectiv (Foto)

astăzi, 09:38
14

Elevii Școlii Gimnaziale nr. 2 Tudor Vladimirescu-Albești, coordonați de director prof. Chitic Mihaela, prof. Herghiligiu Simona și prof. Zănoagă Loredana, au participat la activitatea „&I...

Dan Șlincu, PSD: Șapte oferte pentru construirea noului pod peste Siret de la Vârfu Câmpului

astăzi, 09:25
22

Comisia de achiziție din cadrul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a început procesul de analiză a celor șapte oferte depuse în cadrul licitației pe...

La Ipotești a început Săptămâna Națională a Bibliotecilor!

astăzi, 09:17
20

Cu acest prilej, din anul 2021, s-a derulat proiectul Biblioteci în dialog, ocazie cu care biblioteci specializate sau generaliste au participat prin conferențieri și prezentări ale specificu...