La Botoșani a debutat Noaptea Muzeelor

La Botoșani a debutat în această seară unul din cele mai interesante evenimente culturale, Noaptea Muzeelor, eveniment care este organizat de Muzeul Judeţean Botoşani împreună cu celelalte instituții muzeistice de la Botoșani.

Evenimentul cultural se înscrie în cadrul celui organizat anual la nivel european sub patronajul Consiliului Europei, UNESCO, Consiliului Internațional al Muzeelor și Rețeaua Națională a Muzeelor din care și instituția noastră face parte.

Începând de la ora 18.00 și până la 23.30, la Botoșani pot fi vizitate exponatele din Muzeul de Etnografie Botoșani, Muzeul „Ștefan Luchian” Ștefănești și Muzeul de Științele Naturii Dorohoi.

La Muzeul de Etnografie publicul poate vizita expoziția de bază, dar și o expoziție  temporară de artă plastică intitulată „Marcel Olinescu – Univers rural. Univers mitologic”, expoziție care îl readuce în fața publicului pe unul dintre artiștii reprezentativi ai județului nostru, atât prin valoarea, cât și prin tematica  lucrărilor sale.

Și Muzeul „Ștefan Luchian” Ștefănești propune publicului vizitarea expoziției permanente, iar de la orele 19.00 are loc un recital de poezie eminesciană, urmat de vizionarea filmului artistic ”Ștefan Luchian” în regia lui Nicolae Mărgineanu.

La Muzeul de Ştiintele Naturii Dorohoi publicul poate vizita cele două expoziții permanente ale muzeului, cea de științele naturii, respectiv Galeriile de Artă Contemporană sticlă – porțelan, precum și expoziţia temporară intitulată „Cromatica sufletului...” , a artistei Maria Mirela Zlei, cu lucrări de artă plastică executate în diverse tehnici.

Accesul vizitatorilor este gratuit și se respectă măsurile de protecție sanitară în vigoare.

În “Noaptea Muzeelor” ediția 2021 vor putea fi vizitate 185 de spaţii culturale din 72 de localităţi din 37 de judeţe din România.

Muzee şi case memoriale, galerii de artă, institute culturale, saloane şi studiouri creative, castele, palate, cetăţi, mori, teatre, universităţi, cinematografe, biblioteci, memoriale ale terorii comuniste, atenee, opere, filarmonici, lăcaşe de cult sau case ale experimentelor oferă, anul acesta, iubitorilor de cultură, oportunitatea de a le descoperi în “Noaptea Muzeelor”.

 

Spune-ne opinia ta