Duminică a început ediția din iunie a Zilelor Eminescu, la Memorialul Ipotești

Duminică a început ediția din iunie a Zilelor Eminescu, la Memorialul Ipotești

Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii „Mihai Eminescu” organizează ediția din iunie a Zilelor Eminescu.

Evenimentele, care vor avea loc în perioada 13-15 iunie, au început de duminică, cu un Colocviu de Exegeză Literară, ediția a IV-a, transmis în direct pe pagina de Facebook a  Memorialului Ipotești.

Marți, 15 iunie, la ora 10:00, va avea loc un Te Deum la Bisericuța familiei Eminovici din Ipotești, urmat de depuneri de coroane la statuia poetului Mihai Eminescu de la Memorial.

Tot în aceeași zi, la ora 12:00, va avea loc Decernarea Premiului pentru promovarea operei  eminesciene, urmând ca de la 13:30, în Holul Bibliotecii Naționale de Poezie, să aibă loc Vernisarea expoziției de carte veche din parohia Călineștii-lui-Cuparencu.

De la ora 14.00, în Sala de Expoziții Temporare „Horia Bernea” va avea loc vernisarea expoziției „Decupaje. Pasărea cu două anotimpuri” – Ioan Burlacu, iar de la 0ra 17:00, la Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” din Botoșani va avea loc evenimentul „Poeți în dialog” urmat de un Semnal Editorial.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Anca Savel

(FOTO) Botoșănenii, încurajați de autoritățile locale și județene să sprijine producătorii locali, în cadrul „Târgului de weekend”

astăzi, 13:25
360

În weekendul trecut, în fața Palatului Administrativ din Botoșani, cetățenii au putut să achiziționeze legume și fructe proaspete de sezon, dar și produse tradiționale atestate di...

Pompierul Iulian Rotaru va lua, luni, startul la ultra-maratonul din Bolivia. Mult succes, Iulian Rotaru!

astăzi, 10:47
149

Pompierul Iulian Rotaru, angajat al ISU Botoșani, va participa, în perioada 20-26 septembrie 2021, la ultra-maratonul „Ultra Bolivia Race”.Luni, subofițerul botoșănean va lu...

(Video) Anya Maria, micuța botoșăneancă îndrăgostită de folclorul românesc

astăzi, 09:44
540

Anya Maria Olariu are 8 ani și este elevă în clasa a II-a la Școala din Răuseni. Un copil frumos, cu părul roșcat și pistrui pe obrăjori, cu un zâmbet și o poftă de viață cum r...