La Biserica "Sf. Treime" au fost sfintite crucile donate de "voievodul" Victor!

La Biserica "Sf. Treime" au fost sfintite crucile donate de "voievodul" Victor!
Sarbatoare in parohia "Sfanta Treime" din Botosani, care si-a cinstit luni hramul bisericii, in cadrul unei slujbe religioase oficiate de un sobor de preoti in frunte cu PS Calinic Botosaneanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Iasilor, protopopul de Botosani Lucian Leonte, precum si protopopul de Dorohoi Stelian Ciurcin.

Oficierea Sfintei Liturghii a avut loc la demisolul lacasului, pentru ca apoi, in biserica mare, sa se sfinteasca, de catre PS Calinic Botosaneanul, crucile ce vor fi amplasate pe acoperisul bisericii aflata inca in constructie.



Emotionante cuvinte au fost adresate celor prezenti in biserica de catre PS Calinic Botosaneanul, care a facut o incursiune teologica asupra Crucii si a Sfintei Treimi, indemnand in acelasi timp la meditatie. Pornind de la preocuparile stiintei de a demonstra existenta lui Dumnezeu, inaltul ierarh a tinut sa precizeze chiar de la inceput ca Dumnezeu inseamna revelatie, asa precum Crucea identifica si personifica pe cel care si-o asuma, fie om sau biserica.



Sfintirea crucilor care vor straluci pe acoperisul Bisericii "Sfanta Treime" a fost un prilej de multumire pentru cel care a facut posibila aceasta bucurie pentru crestinii botosaneni, Victor Mihalache fiind binecuvantat de catre preoti pentru faptele sale. "Altadata bisericile erau ridicate de boieri, voievozi. Iata ca avem si noi astazi voievozii nostri. Ii multumim domnului Victor, care chiar daca nu are o statura tocmai impunatoare, la spirit ne depaseste pe noi toti", a spus preotul paroh Ghioghita Badarau.



Parohia Sfanta Treime din Botosani a luat fiinta la data de 1 mai 1995, prin Decizia IPS Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei. In toamna anului 1995 a inceput constructia unui paraclis din lemn, in care s-a slujit incepand cu data de 7 aprilie 1996 si care a fost sfintit la data de 1 iunie 1996, de catre PS Episcop Calinic Botosaneanul.

In martie 1998 au inceput sapaturile pentru biserica mare, care este prevazuta cu demisol. Sfintirea locului bisericii mari s-a facut la data de 28 iunie 1998 de catre PS Episcop Calinic Botosaneanul. 


 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox: Astăzi, în Sfânta şi Marea Vineri (Zi aliturgică. Denia Prohodului Domnului), îl cinstim pe Sf. Cuv. Irodion de la Lainici (Slujba lui se va săvârși marți, a treia zi de Paști)

astăzi, 08:11
16

 Cu multă dorire în suflet pentru viaţa monahală, la vârsta de 22 de ani a intrat în monahism la Mănăstirea Cernica, o adevărată şcoală isihastă. Aici, tânărul ...

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
267

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

Joi, 2 Mai 2024
234

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...