Programul concertului de joi, 7 aprilie:
J. Haydn: Simfonia nr. 104, în re major - "Cimpoiul"
L. Boccherini: Concertul pentru violoncel şi orchestră în si bemol major
Fr. Schubert: Simfonia nr. 8, în si minor - "Neterminata"
IOAN ADRIAN MORAR s-a născut în anul l971, la Cluj-Napoca, este o prezenţă activă pe scenele lirice, dar şi pe cele simfonice româneşti. Din 1995 este dirijor la Opera Naţională Română din Cluj-Napoca. După debutul său la Opera Naţională Bucureşti, Adrian Morar a fost reinvitat de multe ori să dirijeze diferite spectacole iar în stagiunea 2006-2007 a fost chiar director artistic al acestei instituţii.
În perioada 1997-2009 a fost prezent în repetate rânduri la Opera Română de Stat din Timişoara, la Opera Naţională din Iaşi şi la Teatrul de Operă din Craiova.
Profesionalismul, stăpânirea artei dirijorale, formaţia muzicală complexă sunt calităţi dobândite de Adrian Morar pe parcursul anilor de studiu şi care s-au grefat pe un talent autentic şi o avidă curiozitate intelectuală. În anul 2002 a fost distins de către Forumul Muzical Român cu Premiul Spiess. În anul 2009 a fost distins de către Academia de Muzică Gheorghe Dima din Cluj-Napoca cu trofeul Lya Hubic.

Născut în 1977 la Cluj-Napoca, violoncelistul Răzvan Gabriel Suma urmează cursurile liceului de muzică din oraşul natal la clasa profesoarei Gabriela Todor. În anul 2000 obţine diploma de licenţă a Academiei de Muzică din Bucureşti la clasa maestrului Marin Cazacu, iar în 2002 studiază în cadrul programului Artist Diploma la Longy School of Music din Cambridge Statele Unite, la clasa profesorului Terry King. În anul 2003 lua naştere Romanian Piano Trio, unde îl regăsim pe Răzvan Suma alături de doi dintre cei mai apreciaţi muzicieni tineri din România, Alexandru Tomescu şi Horia Mihail.