Invitație la teatru: "Cum apar... nebunii", duminică, pe scena Teatrului Eminescu

Invitație la teatru: "Cum apar... nebunii", duminică, pe scena Teatrului Eminescu
Duminică, 2 decembrie, de la ora 18.00, Teatrul Mihai Eminescu din Botoșani prezintă spectacolul "Cum apar... nebunii", o farsă adaptată de Ludmila Skripkă.
             
DISTRIBUŢIA:
BOND - Bogdan  Muncaciu LUCICA DE JULIO - Silvia  Răileanu
VALENTINE - Valentin  Popa LULING - Ioan  Crețescu
RAY - Răzvan Amitroaei GEORGE - Gheorghe  Frunză
TOM - Sorin  Ciofu LUCY - Lidia  Uja
ELLY - Ella  Nistor        REGINA ELISABETA a II-a – Narcisa Vornicu 
ALEX - Alexandra  Vicol 
Regia artistică: LUDMILA  SKRIPKA
Scenografia: NATALIA TARASENCO
Coregrafia: VICTORIA BUCUN
Asistent regie: GHEORGHE  FRUNZĂ         

Povestea „spusă” de spectacol ține de un șir de fapte surprinzătoare.

Doi tineri, îndrăgostiți peste orice măsură, studenți la Oxford, țineau cu tot dinadinsul să-și declare dragostea către iubitele lor- și asta cât mai repede cu putință. Doar că trebuia găsit un motiv pentru a-și chema în preajmă alesele inimilor. Treaba nu era chiar simplă, prin anii „60”, o întâlnire dintre un băiat și o fată era un eveniment anevoie de organizat. Fetele- îndeosebi cele din familii înstărite, aveau, de regulă, un tutore, o persoană care se ocupa de administrarea averii cu care fata pornea în viață și, mai ales, îi supraveghea conduita.
 
Și începe farsa... unul din cei doi îndrăgostiți inventează o poveste, cum că urmează să-i  vină din Brazilia o mătușă foarte bogată... personaj ce va fi întruchipat  de un actor în travesti. Numai că, la un moment dat, apare chiar adevărata mătușă, încurcând și mai mult intențiile tinerilor de a ademeni fetele pentru a le declara dragostea lor fără de margini... Situații imprevizibile, momente de haz spumos, umor de bună calitate, englezesc... Un umor uneori dus la limita credibilului, alteori părând a se ivi din minți ce și - au uitat măsura.

Cert este că actorii și spectatorii au în față o ofertă inedită, un altfel de teatru, un gen - farsa- care nu se prea învață nici în facultate, nici din repertoriile unor teatre.

Peste toate, după multe peripeții, va învinge dragostea! Este un mesaj de esență pentru viață! Se știe - și nu de azi, de ieri, dacă dragoste nu este, nimic nu este!

Traian Apetrei
 
Biletele se găsesc la Casa Tineretului din B-dul Mihai Eminescu nr. 48,
 tel 0231 513948 (program: 10.00 – 12.00 și 16.00 - 18.00, de marți până duminică inclusiv)
 Preț bilet - 30 lei; elevi, studenți – 15 lei.                                        

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

HRISTOS A ÎNVIAT! Botoșănenii au primit Lumina în noaptea sfântă a Învierii (Foto, Video)

astăzi, 01:59
135

Creștinii din Botoșani au mers la biserică, în această noapte a Învierii Domnului, pentru a primi Lumina. Clopotele au răsunat în biserici și în mănăstiri, credincioși...

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

Sâmbătă, 4 Mai 2024
889

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

Sâmbătă, 4 Mai 2024
421

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...