Interviu cu Cătălina Constantinovici, autoarea cărții "Privire istorică asupra inserției muzicii de divertisment în creația academică"

Interviu cu Cătălina Constantinovici, autoarea cărții "Privire istorică asupra inserției muzicii de divertisment în creația academică"

Emanuela Istrate: Pentru persoanele care nu au avut ocazia să te cunoască ne poți spune câteva lucruri despre tine?

Cătălina Constantinovici: Sunt o împătimită de frumos. Muzica mă însoțește pretutindeni, e prietenul meu bun. Cam tot ceea ce fac are legătură cu această artă a sunetelor.

E.I. Care a fost momentul în care scrisul a apărut în viața ta?

C.C. Primele încercări de poezie au fost pe vremea când aveam 13-14 ani. Anii au trecut… și ceea ce a urmat a fost doar pe specialitatea mea. Am demarat proiectul „Botoșaniul muzical”, în cadrul căruia, anual, apare volumul „Botoșani, oraș al muzicii europene”, pe care-l coordonez și în care scriu cu bucurie de fiecare dată.

E.I. Ce ne poți spune despre cartea „Privire istorică asupra inserției muzicii de divertisment în creația academică”?

C.C. Cartea reprezintă rezultatul muncii mele din perioada de doctorat, o îmbinare între studiu, cercetare și pasiune, ce a dat naștere unui volum pe care-l recomand tuturor. Consider că acest demers muzicologic reprezintă un traseu pe care l-am descoperit și care poate fi dezvoltat, ramificat, completat și… prețuit.

E.I. Ce te-a inspirat atunci când ai scris această carte?

C.C. Este o carte de specialitate, chiar dacă se adresează multor persoane, e bazată pe cercetare, dar da, conține și un dram de inspirație, fără de care ar fi fost prea tehnică. Traiectul meu muzical a inclus zone de intersecție a celor două muzici – de divertisment și academică -, astfel am pătruns în cercetarea acestui subiect, decisă să-mi lămuresc multe dintre întrebările care existau cumva latent.  După cercetare, apare și inspirația, din ce în ce mai mult. Astfel, am reușit să creez straturi luminoase într-o pădure minunată și, cu siguranță, fermecată, magică, pe care vă invit s-o vizitați.

Citeste mai departe pe booknation.ro...

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
615

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
463

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3003

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...