Interpretul sucevean de muzică populară George Finiş a murit de Covid

Interpretul sucevean de muzică populară George Finiş a murit de Covid

Unul dintre cei mai cunoscuți interpreți de muzică populară din județul Suceava, George Finiş, a murit sâmbătă dimineață, la Spitalul Judeţean Suceava. George Finiş era internat cu o formă gravă de coronavirus.

George Finiș, în vârstă de 61 de ani, a stat întâi 7 zile acasă, sub tratamentul medicului de familie. N-a răspuns la medicație, starea i s-a agravat ușor și când saturația de oxigen i-a scăzut la 80 medicul de familie a recomandat internarea în spital. A fost internat pe 25 martie, dar nici la tratamentul administrat la Boli Infecțioase nu a răspuns. Pe 31 martie i s-a schimbat tratamentul și din 2 aprilie este la ATI, ventilat non-invaziv

La începutul acestei luni el era internat la Terapie Intensivă Covid, în Spitalul de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, era ventilat non-invaziv, însă era conștient și cooperant. De pe 13 aprilie starea lui de sănătate s-a degradat, pe 15 aprilie a fost necesar să fie intubat, iar în această dimineață a decedat.

Interpretul George Finiş a fost membru al Ansamblului Artistic Ciprian Porumbescu din Suceava.

Directorul Centrului Cultural Bucovina, Sorin Filip, ne-a spus că luni, în jurul orei 14:00, artistul va fi scos de la morgă și va fi dus la Capela Cimitirului Pacea Nou. Dorința familiei a fost ca interpretul de muzică populară să poarte pe ultimul drum costumul popular. Înmormântarea va avea loc marți, 20 aprilie, la prânz, la Capela Cimitirului Pacea Nou.

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta