Hramul Bisericii Vovidenia a adunat sute de credincioși, sărbătoare cu ghirlande albe și masă caldă pentru pelerini (foto)

Ca în fiecare an, de sărbătoarea hramului, Biserica Vovidenia s-a dovedit a fi neîncăpătoare pentru sutele de credincioși, veniți la slujbă să se roage și să își mărturisească credința.

După Procesiunea cu Sfintele Moaște din Biserica Vovidenia, care a avut loc luni seara, 20 noiembrie 2023, la care au participat zeci de credincioși, astăzi lăcașul de cult a îmbrăcat din nou straie de sărbătoare, împodobindu-și icoanele cu lungi ghirlande de crizanteme albe, simbolul purității și al inocenței.

Sărbătoarea prilejuită de hramul Bisericii Vovidenia – Intrarea în Biserică a Maicii Domnului - a culminat cu oficierea Sfintei Liturghii, de către un sobor de preoți, în frunte cu protopopul Petru Fercal, alături de preotul paroh Partenie Apostoaie.

Dincolo de frumusețea icoanelor, a podoabelor bisericești, de lumina tremurândă a lumânărilor, cel mai tare a strălucit flacăra credinței.

Credincioșii prezenți la slujbă s-au putut închina la racla cu odoare sfinte: un fragment din Lemnul Sfintei Cruci pe care a fost Răstignit Mântuitorul Iisus Hristos, câte un fragment din Sfintele Moaște ale Sfinților Împărați Constantin și Elena, ale Sfintei Mare Mucenițe Ecaterina, ale Sfântului Mare Mucenic Efrem cel Nou, ale Sfântului Ioan Rusu și ale Sfântului Ierarh Ignatie.

După sfânta slujbă, parohia Vovidenia a oferit o agapă frățească, gazdele oferind pelerinilor sute de porții de mâncare caldă.








 

 

 

Spune-ne opinia ta