Hram la Biserica „Înălțarea Domnului” din Botoșani, enoriași uniți în credință! (foto, video)

Astăzi este celebrată Înălțarea Domnului, marcată la 40 de zile de la Învierea Sa. Creștinii s-au unit în credință la biserica ce poartă numele sărbătorii, dar și la celelalte lăcașuri de cult din municipiu.

Hram la Biserica „Înălțarea Domnului” din Botoșani, enoriași uniți în credință! (foto, video)

   Foto de la Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul”

În creștinism, sărbătoarea Înălțarea Domnului marchează, așa cum spune și denumirea, înălțarea lui Isus Hristos la ceruri. Această sărbătoare este celebrată la 40 de zile după Paște, fiind menționată în Biblie, în cartea Faptele Apostolilor.

Biserica „Înălțarea Domnului” din municipiul Botoșani a luat ființă în anul 1996, însă în anul 2007 s-a pus piatra de temelie a noii Biserici cu hramul „Înălțarea Domnului”, iar în 2006 a fost numit paroh preotul Pețenchea Thoader.

În vara anului 2008 s-au finalizat lucrările de amenajare a spațiului liturgic de la demisol și tot de atunci, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Patriarh Daniel s-a început activitatea de slujire a Sfintelor Liturghii și a sfintelor slujbe.             

La Biserica „Vovidenia” și la „Sfântul Ioan Botezătorul” credincioșii au asistat de la primele ore ale dimineții la slujba închinată acestei mari sărbători.

În mare parte dintre parohii slujbele au început mai devreme pentru a se putea sincroniza cu evenimentul de la ora 12:00, ocazionat de Ziua Eroilor.

 










(Ultimele trei fotografii sunt de la Biserica Vovidenia din municipiul Botoșani)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Școlile aflate în reabilitare încurcă desfășurarea alegerilor în Botoșani! (video)

Thursday, 19 September 2024

Instituțiile Prefectului din țară, care coordonează aceste alegeri, încep să se pregătească intens. Potrivit lui Dan Nechifor, prefectul județului Botoșani, au fost emise Ordinele Pr...

Alertă în cimitirul Pacea din Botoșani: Un bărbat a amenințat că se aruncă din copac! (foto, video)

Thursday, 19 September 2024

Forțele de ordine au fost puse în alertă, joi după-amiază, după ce un bărbat amenința că se aruncă dintr-un copac în cimitirul Pacea. La fața locului au ajuns mai multe echipa...

Părinții din Botoșani se tem pentru siguranța copiilor, petiții adresate prefectului! (video)

Thursday, 19 September 2024

Comitetul de Părinți de la Liceul de Artă „Ștefan Luchian” din municipiul Botoșani a adresat către Instituția Prefectului a județului Botoșani o petiție prin care solicită monit...