Gheoghe Dinica a intrat in soc septic!

Gheoghe Dinica a intrat in soc septic!

 Gheorghe Dinica  

Starea actorului Gheorghe Dinică este extrem de gravă, infecţia cu stafilococ s-a răspândit în tot corpul, cauzând un şoc septic (insuficienţă circulatorie acută ca urmare a septicemiei)care a dus la multiple funcţionări defectuoase ale organelor, a explicat pentru NewsIn dr. Bogdan Opriţa.

"Bronhopneumonia este o infecţie pulmonară severă. Stafilococoul a fost depistat când pacientul a fost adus la spital. Acum există acest microb în plămâni, care a provocat această boală, iar infecţia s-a dus în tot sângele şi în tot corpul. Asta înseamnă şoc septic. Această infecţie a provocat multiple funcţionări defectuoase ale organelor. Maestrul este în stare extrem de gravă, ca urmare a şocului septic. Deocamdată nu ne putem pronunţa, să spunem dacă starea sa evoluează spre bine sau spre rău", a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca, Bogdan Opriţa.

Gheorghe Dinică, în vârstă de 75 de ani, a fost diagnosticat cu bronhopneumonie cu stafilococ auriu şi candida, pneumonie bazală stânga în remisie, şoc septic, disfuncţie multiplă de organe, insuficienţă cardio-respiratorie cu suport vasopresor, insuficienţă renală cronică acutizată, hemofiltrare continuă, insuficienţă respiratorie acută cu suport ventilator, disfuncţie digestivă cu ileus dinamic, disfuncţie hepatică cu sindrom de colestaza, deficit sinteză hepatică, disfuncţie hematologică în remisie, informează un comunicat al spitalului.

Evoluţia clinică în ultimele zile a fost staţionară, iar prognosticul este în continuare rezervat. Se continuă tratamentul specific la terapie intensivă.

În vârstă de 75 de ani, artistul s-a internat la "Floreasca" în după-amiaza zilei de 22 octombrie, după două zile petrecute la Spitalul Elias, acuzând o stare de oboseală accentuată.

"Pacientul a necesitat suport hemodinamic, ventilator şi renal având ca punct de plecare o bronhopneumonie cu proces pneumonic stâng cu sepsis sever şi determinări multiorganice", au precizat, duminică, reprezentanţii spitalului.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Post vacant într-o parohie din Botoșani, se caută preot pentru 230 de familii!

astăzi, 12:42
202

Mitropolia Moldovei și Bucovinei a actualizat, pe 3 mai 2024, lista cu parohiile vacante pentru care pot opta pentru transfer doar preoții din cadrul Eparhiei Iașilor care întrunesc condiții...

Focul pus cu intenție a distrus tone de furaje, pompierii au reușit să salveze casa și animalele!

astăzi, 10:52
248

Pompierii botoșăneni au fost la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local....

Cuvintele inspiraționale ale unui profesor din Botoșani către elevul său olimpic: ”În clipele când îți scriu aceste rânduri…” (Foto)

astăzi, 09:35
906

Or Botoșanii dispun de o bogăție uriașă. Începând cu cele mai importante colegii și terminând cu ultimul cătun al județului, găsim profesori dedicați, dispuși să ofere ma...