Galeriile de Artă ”Ștefan Luchian” deschid anul expozițional cu un eveniment realizat de peste 50 de artiști botoșăneni! (Foto, Video)

Artiști consacrați, pictori la început de drum, iconari, graficieni, fotografi care transpun emoțiile într-un alt spațiu-timp. Pasionați de arte din toate generațiile, cu diverse grade de pregătire artistică.

Galeriile de Artă ”Ștefan Luchian” deschid anul expozițional cu un eveniment realizat de peste 50 de artiști botoșăneni! (Foto, Video)

Anuala Artiștilor Botoșăneni devine, la început de ianuarie, un decupaj cultural menit să ilustreze o diversitate artistică, o varietate de exprimare care interacționează și coexistă în același timp.  

53 de artiști pe simeze!

Muzeul Județean Botoșani găzduiește, în perioada 6-26 ianuarie 2024, în spațiul Galeriilor de Artă ”Ștefan Luchian”, Anuala Artiștilor Botoșăneni. Evenimentul expozițional, de tradiție pentru creatorii de artă botoșăneni, este organizat de Societatea Culturală ”Expo-Art” Botoșani, al cărei președinte este pictorul Liviu Șoptelea.

Potrivit organizatorilor, expoziția ”reunește pe simeze lucrări semnate de 53 de artiști și pasionați de artă, din diverse generații, atât pe cei cunoscuți de publicul iubitor de artă - vizitatori constanți ai spațiului expozițional, cât și pe cei care încearcă să-și găsească identitatea în această lume complexă și complicată a frumosului exprimat artistic”.

”Dacă arta hrănește rădăcinile culturii noastre, societatea trebuie să îl lase pe artist liber să-și urmeze viziunea indiferent unde îl duce”, spunea John F. Kennedy. Or Anuala Artiștilor Botoșăneni reușește să creeze un spațiu liber de manifestare, să aducă în atenția publicului o gamă variată de expresii artistice, unele îndelung experimentate și validate de critica de specialitate, altele aflate în frământate căutări identitare.

”Sunt artiști iubitori de artă, pentru că nu întotdeauna într-o galerie putem spune că toate lucrările pot fi denumite în adevăratul sens al cuvântului ”artă”. Unii au arta în sânge, alții au arta cu școală, iar alții au arta cu pasiune. Dar toate acestea s-au reunit astăzi aici pentru a face un spectacol frumos și complex de culoare și lumină, de a aduce bucurie în sufletele tuturor”, a precizat Ana Coșereanu în debutul vernisajului de sâmbătă, 6 ianuarie, al Anualei Artiștilor Botoșăneni.

Cei peste 50 de expozanți au venit în fața publicului cu cele mai recente creații, într-o tematică variată, de la artă figurativă la artă abstractă, nelipsind nici sculptura, icoana, instalația sau fotografia.

”Avem o paletă foarte largă de teme abordate și modalități de realizare artistică foarte diferite. Avem pictură, grafică, icoană în ulei, icoană pe sticlă, instalație, artă decorativă, fotografie… Nu a rămas aproape niciun domeniu care să nu fie ilustrat de către artiștii prezenți în expoziție. Ne bucurăm că această tradiție a Anualelor Botoșănene continuă. Nu era posibil fără sprijinul dvs. moral, material, dar în primul rând prin lucrările pe care dvs. reușiți să le aduceți spre prezentare aici. Cred că ziua de astăzi poate fi considerată o zi de sărbătoare nu doar religioasă, ci o zi de sărbătoare pentru sufletul fiecăruia dintre cei prezenți aici”, a adăugat Ana Coșereanu.

Expun pe simeze, în cadrul Anualei Artiștilor Botoșăneni: Dănuț Aconstantinesei, Cerasela Ailoaie, Ciprian Nicolae Ailoaie, Alina Albătoaie, Anca Albătoaie, Marcel Alexa, Vlad Anuță, Elisabeta-Larisa Apostoliu, Aurel Azamfirei, Silviu Babii, Valentin Barbălată, Nadia Bîrlădeanu, Cristian Bîrzoieș, George Burlacu, Cristi Carmin, Ciprian Cojocari, Rodica Cojocariu, Ana Coșereanu, Mihaela Doina Croitoru, Nora Dorian, Cătălina Fălcoianu, Victor Foca, Mirela-Anca Gavriloaie, Valeriu Gorgan, Florin Grosu, Talida Grunzac, Angela Hreniuc, Victor Hreniuc, Daniela-Florina Hriscu, George Huivan, Cristian Kruger, Iuliana Mațoschi, Carmen Maxim Popovici, Raluca Mocanu, Veronica Mocanu, Dan Mocrei, Lila Lungulescu, Mihai Pastramagiu, Gianina-Iuliana Pralea, Florin Prodan, Mircea Pușcașu, Anca Sofian, Ștefania-Carmen Suceveanu, Liviu Șoptelea, George Șpaiuc, Elena Șughin, Mihaela Timofte, Sebastian Tocariu, Petronela Țurcanu, Nicoleta-Mihaela Vacariu, Ana Roua Vasilescu și Ioan Zobu.

Invitați în cadrul vernisajului au fost și tinerele violoniste Maria Roman și Alesia Șchiopu (prof. Cezara Ariciuc), precum și Teodor Felicanu (poezie) și prof. Ludvic Schibinschi (chitară).



















 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Florentina Tonita

Niculina, sufletul orașului meu

Marţi, 23 Aprilie 2024
2619

Cam pe la 7-8 pe seară, de ani buni, Niculina iese din casă. Vara în culori deschise, rochii cu volănașe garnisite uneori cu mărgele simple, pe care le poartă pitite într-o copilăro...

Regizorul Cristian Pascariu, înainte de lansarea filmului ”Nasty” la Botoșani: ”Îl veți vedea pe Ilie într-o ipostază necenzurată, într-o ipostază sinceră” (Foto, Video)

Joi, 18 Aprilie 2024
755

Filmul ”Nasty” va avea premiera de gală la Cinema Unirea Botoșani sâmbătă, 20 aprilie, de la 19:00, publicul având prilejul de a se întâlni și cu echipa care a...

Anamaria Chelaru: ”Noi, păpușarii, suntem făcuți să lucrăm între călugărie și armată!” (Foto, Video)

Marţi, 16 Aprilie 2024
1224

Când am căutat-o și i-am propus acest interviu, am întrebat-o direct: Cum este Anamaria Chelaru în afara scenei? A răspuns dintr-o suflare, cu vocea clară și îndelung form...