FOTO - Copilărie, credință, istorie: Bucuria Concertului Pascal la Săveni

FOTO - Copilărie, credință, istorie: Bucuria Concertului Pascal la Săveni

Cu binecuvantarea IPS Parinte Teofan, Arhiepiscop al Iasilor, Mitropolit al Moldovei si Bucovinei, si prin implicarea Pc. Pr. Protopop Macuc Constantin, a Protopopiatului Saveni, a Centrului Cultural Saveni, a Primariei si a Consiliului Local Saveni, duminică, 2 iunie 2019, in orasul Saveni a fost organizat Concertul pascal "Aceasta este ziua pe care a facut-o Domnul" sutinut de corurile reunite ale preotilor – Amvonul si preoteselor – Miriam, dimpreuna cu grupurile vocale si corurile parohiilor si ale A.T.O.R.-urilor din protopopiatul Saveni.

Evenimentul a marcat perioada pascala, pe care o incheiem in aceasta saptamana; copilaria, prin omagierea Zilei Internationale a Copilului-1 iunie; cinstirea Eroilor Neamului Romanesc, intrucat sarbatorim joi, 6 iunie, Inaltarea Domnului, care este si Ziua Eroilor. 

In programul concertului au fost interpretate cantari si pricesne pascale, cantece populare si ale copilariei, poezie si teatru, cantece patriotice.

Dupa recitalul corurilor Amvonul al preotilor si Miriam al preoteselor din Protopopiatul Saveni, au urcat pe scena copiii si tinerii apartinand grupurilor vocale scolare si parohiale din Stiubieni, Mihai Viteazu, Flondura, Crasnaleuca, Avrameni si Aurel Vlaicu, oferind publicului bucurie si emotie sfanta prin glasurile lor si prin repertoriul ales cu grija.

Un moment aparte a fost recitalul armonizat  la doua voci egale sustinut de copii din ATOR Saveni prin grija preotesee Maria Macuc si a piesei de teatru "O ora de religie inainte de Pasti", regizata si interpretata de tinerii din ATOR Vlasinesti, prin grija Pc. Pr. Anisiea Gheorghita.  

Invitatul special al serii a fost indragita interpreta de muzica populara Valentina Tipa Lulciuc, care a incantat publicul cu dragostea cantului popular romanesc si cu mireasma pricesnelor bisericesti.

Deschiderea concertului s-a desfasurat prin oficierea de catre Pc. Pr. Protopop Macuc Constantin si a Pc. Pr. Misionar Muraru Dan a unui Te Deum de multumire pentru toate binefacerile primite de la Bunul Dumnezeu, dar si a unui Trisaghion intru pomenirea Eroilor Neamului nostru romanesc.

"Multumim tuturor publicului minunat, partenerilor media, participantilor care ne-au incantat pe scena, adica intr-un cuvant tuturor celor care s-au implicat pentru buna desfasurare si reusita spectacolului nostru oferit cu drag comunitati noastre crestine din orasul Saveni", au transmis organizatorii evenimentului.






















 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Apă sistată într-un oraș și mai multe localități din Botoșani!

astăzi, 12:09
99

Urmare a avariei produse în zona localității Leorda pe conducta din oțel Ø 400 mm, remediată operativ de echipele Nova Apaserv Botoșani, și având în vedere că umplerea ...

Polițiștii de frontieră continuă să curățe Prutul de plase monofilament interzise de lege!

astăzi, 11:35
32

În ultima săptămână, poliţiştii de frontieră botoșăneni care executau misiuni de patrulare pe râul Prut sau în cooperare cu reprezentanți ai A.J.V.P.S. Botoșani, cu a...

Doliu în Educația botoșăneană: ”Cuvintele sunt de prisos acum, în fața unei astfel de vești…” (Foto)

astăzi, 10:35
1276

Cu profundă tristețe, colectivul Grădiniţei cu Program Prelungit ”Şotron” din Botoşani anunță dispariția unei colege. Educatoarea Gica Stanciu s-a stins din viață după o carier...