FLUTUR: "15 ianuarie este o zi in care fiecare botosanean ar trebui sa cinsteasca memoria lui Mihai Eminescu!"

FLUTUR: "15 ianuarie este o zi in care fiecare botosanean ar trebui sa cinsteasca memoria lui Mihai Eminescu!"

 Catalin Flutur, primarul municipiului Botosani  

Aniversare fara ministru! Dupa depunerea de jerbe si flori, astazi, la statuia poetului Mihai Eminescu din fata Teatrului care ii poarta numele, edilul-sef al municipiului Botosani a precizat ca aceasta zi are o importanta si mai mare, in conditiile in care astazi se implinesc 160 de ani de la nasterea marelui poet. Din pacate, chiar daca a fost invitat la Botosani, ministrul Culturii nu va participa la Zilele Eminescu.

"15 ianuarie este o zi binecuvantata pentru Botosani si, daca mai adaugam faptul ca s-a intamplat acum 160 de ani, este si mai importanta pentru judetul Botosani. Este o zi in care fiecare botosanean ar trebui sa cinsteasca memoria lui Mihai Eminescu. Noi, autoritatile, facem asa cum putem, s-au facut deja 19 ani de cand Premiul National de Poezie este conferit la Botosani, are o valoare semnificativa pentru poetii din Romania, iar pentru noi este o onoare sa acordam titlul de cetatean de onoare al  Botosaniului laureatului Premiului de Poezie Mihai Eminescu", a precizat Catalin Flutur, primarul municipiului Botosani.

De la acesta importanta zi, atat pentru botosaneni, cat si pentru toti romanii, este absent tocmai reprezentantul culturii romanesti, si anume ministrul Culturii, Kelemen Hunor, care nu a onorat invitatia autoritatilor locale.

"In 19 ani nu stiu daca ministrul Culturii a venit de 4 sau 5 ori la Botosani. Probabil ca nu a mai venit din cauza vremii sau suntem prea departe, aseara tarziu a votat bugetul", a spus primarul.


 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii din Botoșani au oprit un șofer care circula cu viteză, dar au înțeles imediat motivul. ”Bravo, Poliția Română!” (Video)

astăzi, 15:52
254

Fratele adolescent al botoșăneanului a suferit un accident grav în timp ce mânuia drujba în gospodărie. A fost urcat imediat în mașină pentru a ajunge cât mai repede...

”Pictorița” de la Poliția de Frontieră, din nou aproape de copiii din Botoșani! (Foto)

astăzi, 15:32
61

În astfel de momente, politiștii de frontieră au venit din nou în ajutorul celor față de care soarta nu a fost deloc darnică.Poliţiştii de frontieră botoşăneni au răspuns &i...

Iftime răspunde la acuzațiile de blat: „Ori suntem o națiune de proști, ori suntem duși de tot de acasă!”

astăzi, 14:37
571

Finanțatorul echipei FC Botoșani a răspuns acuzațiilor lansate de Nicu Grameni, crainicul meciurilor de acasă ale lui Dinamo. Grameni a sugerat că există îndoieli cu privire la corectitud...