Filmul ”Unde ești, Adame?” proiectat la Botoșani: ”Este o dragoste pe care nu o poți opri în sufletul tău” - Video

ATOR Botoșani și Protopopiatul Botoșani, cu sprijinul Primăriei Botoșani, organizează vineri, 6 octombrie, proiecția acestui film la Cinema Unirea, începând cu ora 19:00, în prezența producătorului, Pr. Diac. Oleksandr Plyska.

Filmul ”Unde ești, Adame?” proiectat la Botoșani: ”Este o dragoste pe care nu o poți opri în sufletul tău” - Video

La Cinema Unirea din Botoşani, Asociaţia Tinerilor Ortodocşi Români (ATOR) – Filiala Botoşani organizează de la ora 19.00 evenimentul ”Unde eşti, Adame?”, o întâlnire cu producătorul filmului cu acelaşi nume.

Pelicula „Unde ești, Adame?” prezintă viața din Sfântul Munte Athos, dar și personalitatea egumenului Grigorie Zoumis, starețul Sfintei Mănăstiri Dochiariu.

„Regizorul a numit în acest fel filmul pentru că este despre oamenii care nu se ascund de Dumnezeu și își dedică toată viața pentru a fi mai aproape de Dumnezeu și pentru a sta de vorbă cu El. Acești oameni nu pot trăi altfel – este dragostea care le arde în inimi pentru Dumnezeu”, a explicat Arhid. Oleksandr Plyska, producătorul filmului.

„Este o dragoste pe care nu o poți opri în sufletul tău. Mulți dintre ei nu știau că vor deveni monahi. Și nimeni dintre dumneavoastră nu poate ști cu siguranță dacă nu cumva mâine dimineață își va dori să devină monah. Monahismul este o adeverire a existenței lui Dumnezeu.”

„Aveți în fața dumneavoastră un document istoric. Aici nu a existat un scenariu sau un joc de roluri, aici este viața reală în momente surprinse de cameră”, a mai spus producătorul filmului. „Vă împărtășim evenimente la care am fost martori în persoană.”

„Eroului principal i-am făcut promisiunea că filmul nu o să fie un omagiu adus lui, filmul nu promovează Athosul, Mănăstirea Dochiariu sau Grecia. I-am promis starețului că nu vom înfrumuseța lucrurile, ci le vom arăta pe cele reale. Sfinția Sa ne-a rugat ca filmul să nu fie îmbunătățit sau schimbat”, a mai spus producătorul filmului ”Unde ești, Adame?”.

Intrarea este liberă.


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

„Învățăm să reciclăm”. Copii învățați de șeful Gărzii de Mediu să recicleze selectiv (Foto)

astăzi, 09:38
7

Elevii Școlii Gimnaziale nr. 2 Tudor Vladimirescu-Albești, coordonați de director prof. Chitic Mihaela, prof. Herghiligiu Simona și prof. Zănoagă Loredana, au participat la activitatea „&I...

Dan Șlincu, PSD: Șapte oferte pentru construirea noului pod peste Siret de la Vârfu Câmpului

astăzi, 09:25
14

Comisia de achiziție din cadrul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a început procesul de analiză a celor șapte oferte depuse în cadrul licitației pe...

La Ipotești a început Săptămâna Națională a Bibliotecilor!

astăzi, 09:17
16

Cu acest prilej, din anul 2021, s-a derulat proiectul Biblioteci în dialog, ocazie cu care biblioteci specializate sau generaliste au participat prin conferențieri și prezentări ale specificu...