Filmul turnat în Botoșani, cu actori ai Teatrului ”Mihai Eminescu” în distribuție, premiat în Italia! (Foto, Video)

România a participat, în perioada 7-14 martie, la Festivalul Filmului Francofon de la Roma, eveniment organizat cu sprijinul reprezentanțelor diplomatice în Italia ale țărilor membre ale Organizației Internaționale a Francofoniei (OIF).

Au fost proiectate 16 filme de lungmetraj (dintre care 13 în concurs), provenind din 14 țări.România a participat cu pelicula ”Oameni de treabă” (2022), în regia lui Paul Negoescu.

Proiecția filmului românesc a avut loc pe 10 martie 2024, la sediul Institutului Francez - Centre Saint Louis (Largo Toniolo 21/22), în variantă originală cu subtitrări în italiană. Festivalul s-a încheiat cu decernarea unor Premii (Premiul Juriului și Premiul Publicului).

Filmul ”Oameni de treabă” a câștigat Premiul Publicului la Festivalul Filmului Francofon.



„Oameni de treabă este un film despre un om deconectat de realitate, care trăiește într-o lume ideală, construită de el. Cred că fiecare dintre noi ne-am regăsit la un moment dat într-o situație similară, însă, în cazul eroului nostru, contactul cu realitatea vine abrupt, violent și, uneori, chiar comic”, spune regizorul Paul Negoescu.

Filmat integral în Botoșani, ”Oameni de treabă” este o comedie neagră, însă viziunea scenariștilor (Oana Tudor și Radu Romaniuc, cel din urmă originar din Flămânzi) și intuiția regizorului au făcut din ”Oameni de treabă” un excelent studiu de personaj, un portret cinematografic în jurul căruia se construiesc situații, caractere, se nasc ironii rurale, apar drame sociale sau paradoxuri umane de tot soiul.

Cu un excelent rol, Iulian Postelnicu și-a câștigat pe deplin locul în elita cinematografiei românești, însă el are șanse certe să se impună și pe marile ecrane internaționale.  

Alături de Iulian Postelnicu, îi remarcăm și pe Vasile Muraru (excelent în rolul primarului), pe Crina Semciuc (rolul Cristinei), pe Anghel Damian (tânărul agent de poliție), dar și pe Oana Tudor, Daniel Busuioc, Anne Marie Chertic, Radu Ghilaș, Andrei Stehan, Vitalie Bichir, Cătălin Mîndru și Delia Lupașcu, alături de botoșănenii Cezar Amitroaei, Lenuș Teodora Moraru, Alexandra Vicol, Ioan Crețescu, Petruț Butuman, Marius Rusu, Bogdan Horga, Gheorghe Frunză, Irina Mititelu.

”Oameni de treabă” este Produs de Papillon Film și Tangaj Production (România) în co-producție cu Screening Emotions (Bulgaria) și Avanpost Production (România). Imaginea filmului este semnată de Ana Drăghici, scenografia de Vanina Geleva, de costume s-a ocupat Mălina Ionescu, de machiaj Bistra Kechedjieva, iar de coafură Andreea Lupu. Eugen Kelemen este editorul filmului, iar coloana sonoră a fost realizată de Marius Leftărache.

Anamaria Antoci (fostă elevă a Colegiului Laurian din Botoșani) este producătorul filmului, Poli Angelova este co-producător, iar Ana Voicu producător delegat.





 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - Rapid, astăzi de la ora 18:15

astăzi, 12:38

FC Botoșani primește astăzi vizita celor de la Rapid în etapa cu numărul 12 din Superligă. Vezi oferta Superbet pentru meciul cu Rapid! FC Botoşani are a doua cea mai slabă defens...

O avarie produsă de un antreprenor local lasă fără apă trei sate din apropierea orașului Botoșani!

astăzi, 12:30

Nova Apaserv Botoșani informează că, în cursul zilei de vineri, 4 octombrie 2024, a avut loc o avarie la conducta de aducțiune apă potabilă, din PEHD cu diametrul de 140 mm, iar pân...

Botoșănenii, invitați la sărbătoarea de 10 ani a Clubului Toastmasters!

astăzi, 11:40

Cu această ocazie, structura dedicată dezvoltării personale și susținerii tuturor celor care vor să lupte cu emoțiile vorbitului în public organizează o ședință festivă. Eveniment...