Filarmonicile din Botoșani și Chișinău își dau mâna pentru a crea evenimente „de neuitat”

Filarmonicile din Botoșani și Chișinău își dau mâna pentru a crea evenimente „de neuitat”

Filarmonica „George Enescu” din Botoșani și Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici“ din Chișinău vor colabora pentru a oferi spectacole cultural-artistice inedite publicului de pe ambele maluri ale Prutului. Un protocol în acest sens a fost semnat săptămâna aceasta, iar directorul instituției botoșănene anunță proiecte grandioase în toamnă.

Seria evenimentelor rezultate în urma parteneriatului dintre cele două filarmonici debutează cu spectacolul „Carmina de Carl Orff Burana”, care se va desfășura pe 7 octombrie la Capela Corală Academică din Chișinău. Vor urma spectacole și în municipiul Botoșani.

„Ne bucurăm foarte tare de acest pas, deoarece știm că doar împreună putem face lucruri frumoase. Suntem onorați să vă anunțăm cea mai noua experiență de super concerte la care va invităm în această toamnă! O rețetă unică de super dirijori, artiști de talie internațională, super producții cum nu ați mai văzut până acum la evenimente de acest gen. Garantăm că va fi de neuitat și vă așteptăm alături de noi”, a afirmat Mirel Manea, directorul Filarmonicii „George Enescu”.

El apreciază că instituția pe care o conduce funcționează „la parametri de excelență”.

„Secretul este că instituția a ieșit din zona călduță și a ajuns, din nou, în zona de performanță. Cu prețuire față de orașul în care m-am născut; cu prețuire față de instituțiile publice ale orașului Botoșani; cu prețuire față de Artă, Cultură, Educație; cu prețuire față de participanții de pe scenă, dar și din public, și mai ales, cu prețuire față de copiii noștri - cei care vor deveni adulții iubitori de frumos!”, a transmis Mirel Manea.

 

 

Spune-ne opinia ta