Expoziție comună a unor artiști consacrați, la secția de Artă a Muzeul Județean Botoșani!

Muzeul Județean Botoșani găzduiește, în perioada 5 - 30 iulie 2024, în spațiul Colecției de Artă, expoziția de artă vizuală ,,ÎN CĂUTAREA FERESTREI”.

Expoziție comună a unor artiști consacrați, la secția de Artă a Muzeul Județean Botoșani!

Vor fi expuse lucrări semnate de: Elena Maria Alisavetei, Mirela Viziteu-Ungureanu, Leonard Viziteu și Dorel Găină.

Așa cum menționa Demonstene  Șofron, curatorul evenimentului expozițional, Elena Maria Alisavetei s-a remarcat în expoziții alternative diverse, mai ale la Florența, Regio Emilia și Luco di Mugelo. Lucrările sale se regăsesc în expoziția permanentă deschisă la sediul firmei Viziteu SRL, de pe Calea Națională 32, Botoșani.

Mirela Viziteu Ungureanu, doctor în arte vizuale a deschis peste 30 de expoziții personale și a participat  la peste 50 de expoziții de grup, în țară și în străinătate. A prezentat, de asemenea, work-shop-uri la Facultatea de Teologie Ortodoxă Cluj-Napoca, scenografe pentru spectacolul de teatru ,,Păcală” (Teatrul de Nord Satu Mare), a coordonat cursurile de arte vizuale desfășurate la Centrul Educațional de zi ,,Sollievo”, a făcu ilustrații pentru ,,Carte de rugăciuni pentru copii” . A realizat pictură murală și are lucrări în colecțiile muzelor din Atena, Bratislava și Cluj-Napoca.

Leonard Viziteu a absolvit Facultatea  de Teatru și Film (Universității ,,Babeș-Bolyai”   Cluj-Napoca, și Facultatea de Artă Plastică și Design din cadrul UAD-ului clujean, Departamentul foto-video-procesare computerizată a imaginii, nivel master, student al prof.  univ. dr.  Dorel Găină. Actorul se regăsește în echipa Teatrului Anima Art, cu roluri în Pinochio, Jack și Vrejul de fasole, Scufița roșie, Crăiasa Zăpezii.. Aristul fotograf a semnat procesarea video la Păcală, pe scena Teatrului de Nord din Satu Mare.

Profesorul universitar doctor Dorel Găină a avut multe expoziții memorabile, în țară și în afara acesteia, precum : ,,End Ultra/real vs Meta-real”, ,,12 cai năzdrăvani”, ,,Neopictura”, ,,Condiția zborului”, ,,Ego-Gragi”, ,,Micul Prinț”, ,,Nego+ated Reali+es”, ,,Keep in Touch”, ,,Hand Made”, ,,Meninele”, ,,Memoire, histoire et strategie”, ,,Bouche a bouche-ar+stul”.

Cei patru expozanți se regăsesc pentru prima dată împreună și în premieră la Botoșani

Vernisajul va avea loc sâmbătă, 6 iulie 2024, la ora 11.

Prezintă: Demonstene Șofron, curator eveniment, jurnalist artă/cultură și prof. univ. dr. Dorel Găină – Universitatea de Artă și Design Cluj-Napoca.

„Vă așteptăm la o nouă întâlnire cu actul artistic, cu stări și sentimente, cu pasiune pentru oameni și artă!”, transmit organizatorii.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Și pasagerii de pe scaunul din dreapta șoferului pot fi amendați, vezi care este explicația!

astăzi, 12:38
91

Pasagerii care stau pe scaunul din dreapta șoferului pot fi amendați dacă nu respectă anumite reguli.La drumuri lungi, în vacanțe de exemplu, nu sunt rare cazurile în care pasager...

Tânără prinsă la volan sub aburii alcoolului, polițiștii din Botoșani nu au iertat-o!

astăzi, 12:14
206

În cursul zilei de astăzi, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 3 Hlipiceni au oprit pentru control, pe drumul public, din comuna Todireni, un autoturism condus de o tâ...

Primarul Cosmin Andrei nu este de acord cu decizia judecătorilor privind prelungirea controlului judiciar!

astăzi, 10:30
149

Judecătorii Tribunalului Botoșani au decis, joi, prelungirea măsurii controlului judiciar față de Cosmin Andrei, primarul municipiului Botoșani, pentru încă o perioadă de 60 de zile....