Expoziția „Donația Petre Achițenie” prezentă pe simezele Galeriilor de Artă „Ștefan Luchian”

Expoziția „Donația Petre Achițenie” prezentă pe simezele Galeriilor de Artă „Ștefan Luchian”

Muzeul Județean Botoșani, Secția de Artă Plastică – Etnografie, vă invită marți, 19 septembrie 2023, la ora 17:00, la Galeriile de Artă „Ștefan Luchian” Botoșani, pentru a participa la finisajul expoziției „Donația Petre Achițenie”, aflată pe simeze în perioada  17 august – 20 septembrie 2023.

Demersul expozițional, curatoriat de Maria-Laura Tocariu și Liviu Șoptelea, a fost posibil ca urmare a donației generoase făcute în 2022 Muzeului Județean Botoșani de către Ion Achițenie, fiul artistului, el însuși artist vizual și cadru universitar la Universitatea Națională de Artă București.

Astfel, au fost prezentate publicului peste 40 de lucrări de pictură și grafică, cu o tematică foarte variată, care au ilustrat talentul deosebit al artistului Petre Achițenie, un reper însemnat pentru arta din ultimele decenii ale secolului XX, care s-a remarcat atât ca pictor, cât și ca profesor de artă monumentală la Institutul de Arte Plastice „N. Grigorescu” din București.

Născut în 1929 la Havârna, Botoșani, artistul a încetat din viață în anul 2006, la București. La finisaj va fi prezent donatorul lucrărilor, artistul vizual Ion Achițenie.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bogdan Andone răsuflă ușurat după FC Botoșani – CS Mioveni 1-0: „Băieții merită felicitări pentru că au luptat, au crezut!”

Vineri, 17 Mai 2024
220

Bogdan Andone a avut un discurs exuberant după ce FC Botoșani a învins-o pe CS Mioveni, 1-0, în turul barajului pentru menținerea/promovarea în Superliga.Unicul gol al partide...

FC Botoșani - CS Mioveni 1-0! Victorie uriașă pe Municipal. Sperăm la salvare! (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
289

FC Botoșani a obținut o victorie mare, în disputa cu CS Mioveni. Elevii lui Bogdan Andone au câștigat cu 1-0 manșa tur a barajului de menținere în Liga 1, după un meci în...

50 de tone de deșeuri arse într-un incendiu într-o localitate din Botoșani, pădure la un pas să fie cuprinsă de flăcări!

Vineri, 17 Mai 2024
231

Aproximativ 50 de tone de deșeuri plastice, menajere și vegetale au ars, în această după-amiază, în localitatea Baranca din comuna Hudești. Puțin a lipsit ca flăcările să nu cupr...