Evenimente în parohiile din Botoșani în această săptămână, de la conferință în biserică la expoziție în spital!

Mitropolia Moldovei și Bucovinei a anunțat programul evenimentelor ce vor avea loc în cadrul Arhiepiscopiei Iaşilor, în perioada 17-23 martie 2024.

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Iaşilor a transmis programul evenimentelor din această săptămână. Astfel, în parohiile din județul Botoșani vor avea loc mai multe întâlniri cu credincioșii.

Duminică, 17 martie – Duminica izgonirii lui Adam din Rai (a Lăsatului sec de brânză)

În cadrul proiectului Luna pentru viață 2024, Departamentul Pro Vita al Arhiepiscopiei Iaşilor anunţă că, în Parohia „Sfântul Ioan Botezătorul” din Botoșani, se organizează, de la ora 17.00, evenimentul ”Cinste mamelor!”, o întâlnire a mamelor cu mulți copii.

De asemenea, Departamentele Pro Vita și cel pentru Tineret din cadrul Protopopiatului Botoșani organizează, de la ora 17.00, la Biserica „Vovidenia” din Botoșani, conferința ”Demnitatea la sfârșitul vieții”, invitat: prof. univ. dr. Vasile Astărăstoae, medic primar anatomie patologică și medicină legală.

Tot duminică, Biserica Parohiei Curtești, Protopopiatul Botoșani, va găzdui întâlnirea Cercului pastoral-misionar „Sfinţii Apostoli Petru și Pavel” Curtești, în cadrul căreia preotul Pavel Cristinel va susține o conferință cu tema ”Îngrijirea celor bolnavi – o lucrare bisericească concomitentă cu cea laică”.

Luni, 18 martie – Începutul Postului Sfintelor Paști

În holul Policlinicii Secției Pediatrie a Spitalului Județean de Urgență Mavromati din Botoșani va fi amenajată, începând din această zi, de la ora 13.00, până pe 31 martie, o expoziţie de pancarte Pro Vita.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - Rapid, astăzi de la ora 18:15

astăzi, 12:38

FC Botoșani primește astăzi vizita celor de la Rapid în etapa cu numărul 12 din Superligă. Vezi oferta Superbet pentru meciul cu Rapid! FC Botoşani are a doua cea mai slabă defens...

O avarie produsă de un antreprenor local lasă fără apă trei sate din apropierea orașului Botoșani!

astăzi, 12:30

Nova Apaserv Botoșani informează că, în cursul zilei de vineri, 4 octombrie 2024, a avut loc o avarie la conducta de aducțiune apă potabilă, din PEHD cu diametrul de 140 mm, iar pân...

Botoșănenii, invitați la sărbătoarea de 10 ani a Clubului Toastmasters!

astăzi, 11:40

Cu această ocazie, structura dedicată dezvoltării personale și susținerii tuturor celor care vor să lupte cu emoțiile vorbitului în public organizează o ședință festivă. Eveniment...