Eveniment unic în comuna Ibănești. Triplă lansare de carte, triplă excelență

De Ziua Internațională a Educației, primăria comunei Ibănești împreună cu școala ”Ștefan Cel Mare” din satul Ibănești au organizat un eveniment cultural ce a avut în prim plan educația, onoarea și excelența, unde au participat oameni a căror activitate desfășurată a fost realizată la cel mai înalt nivel, cu profesionalism, demnitate și pasiune, activitate ce a țintit încă de la început orizontul excelenței.

Un eveniment unic în cadrul căruia s-a realizat lansarea a 3 cărți:
- „Țara codrilor Herței- Ibănești”- domnul profesor Vitcu Octavian;
- „Te alint cu gingășie”- doamna profesor Culiceanu Georgeta;
- „Ibănești-Oameni și Suflet”- domnul primar prof. ing. Romică Magopeț

 

„Cartea pe care o avem astăzi în față arată o prezentare în timp a comunei, evoluția acesteia pentru că suntem într-un proces continuu de dezvoltare este viața socială, economică, credință, familie, tot ceea ce înseamnă Ibăneștiul. Este o dovadă și un lucru care v-a rămâne pentru generațiile următoare astfel încât să cunoască tot ceea ce s-a întâmplat”, a declarat primarul comunei Ibănești, Romică Magopeț.

„Prima carte scrisă de către primarul comunei Ibănești cuprinde nume, imagini și foarte multe lucruri despre strămoșii noștri, rădăcinile noastre care sunt extraordinare și care ne-au dăruit lumină, esență și istorie pentru că din rădăcinile noastre am prins înflorire. ”Momente de existență” un nou capitol al ctitoririlor de o viață, o viață de om care a fost ”Mereu deasupra timpului” . Pentru a construi nu trebuie să ai doar viziune  ci să ai puterea, dorința de a păși spre ”Veșnic și Universal”, cum altfel decât împreună cu cei care au pus bazele de-a lungul timpului.”, a adăugat prof. Culiceanu Georgeta, conform DorohoiNews.ro.

„Cartea pe care am scris-o este intitulată ”Țara codrilor Herței-Ibănești”.Am ales acest titlu pentru că satul nostru Ibănești este protejat de falnicii codri ai Herței unde în secolele trecute se ascundeau bande de hoți ce atacau negustorii  care trăiau în orașul Herța. Aceasta prezintă satul Ibăneștean de ieri, de astăzi și de mâine. Este structurată pe 9 capitole în care am prezentat un scurt istoric al satului Ibănești, Biserica ”Înălțarea Domnului” din Măgura Ibăneștilor care  anul trecut a împlinit un secol de la zidire, o relatare a obiceiurilor și tradițiilor din comună, precum și învățământul ibăneștean de unde s-au modelat oameni de seamă. Cu acest prilej  țin să mulțumesc Domnului Tudose Radu că a sponsorizat cărțile mele.”, a adăugat prof. Vitcu Octavian.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Produs retras din magazinele Penny din cauza prezenţei unei bacterii. Lista magazinelor în care a fost vândut!

astăzi, 18:03

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimantelor (ANSVSA) anunţă retragerea din magazine Penny a unui lot de slănină cu boia, în care a fost detectată prezen...

Comitet pentru situații de urgență, convocat din cauza vremii severe. Ministrul Fechet avertizează cu privire la posibile inundații majore!

astăzi, 16:44

Există un grad mai ridicat de producere a fenomenelor hidro periculoase pe râurile din judeţele Vaslui şi Galaţi, pe baza datelor hidrologice, a declarat duminică ministrul M...

Doar un român din trei contribuie la asigurările de sănătate – un sistem aflat pe perfuzii!

astăzi, 15:38

Un nou studiu realizat de Academia de Studii Economice scoate la iveală o realitate incomodă pentru sistemul medical din România: din peste 17 milioane de persoane considerate asigurate î...