Eveniment de suflet la Liceul Tehnologic ”Ștefan cel Mare și Sfânt” Vorona

Eveniment de suflet la Liceul Tehnologic ”Ștefan cel Mare și Sfânt” Vorona

   Liceul Vorona

Duminică, 18 februarie, elevii beneficiari ai Proiectului PNRR „Școala pe urma tradițiilor”, au organizat o Șezătoare folclorică. Proiectul are  ca scop dezvoltarea simţului de apreciere a moştenirii culturale şi artistice, educarea sensibilităţii faţă de valorile culturii naţionale și implicarea elevilor în diverse activități legate de obiceiurile și tradițiile locale.

Șezătoarea  a fost cadrul perfect pentru ca elevii să-și demonstreze abilitățile dobândite în cadrul  atelierelor  de lucru ale proiectului, la care au participat: atelier de gastronomie tradițională, atelier de cusături pe pânză, atelier de dansuri populare, atelier de pictură religioasă pe sticlă .

I-au inițiat pe copii în meșteșugurile tradiționale meșterii populari Andronache Niculina, Andronache Raluca, Matraș Valentin, Constantin Ciubotărița.

Le-au fost alături invitații și colaboratori de la Centrul de Creație Botoșani și echipa ”10 pentru Folclor”.

Fanfara de copii a liceului a asigurat acompaniamentul live al soliștilor. Dansatorii, membrii ansamblului” Codrulețul” și toți copiii participanți  și-au învins emoțiile, și-au” răpit” din timp  și au fost trup și suflet în acest proiect.

”Tradițiile noastre sunt pe mâini bune!”, spune Sergiu Dascălu, directorul Liceului Tehnologic Vorona.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Vine vacanța de 6 zile! Guvernul oferă o zi în plus pentru a face ”punte” între 1 Mai și Paști

astăzi, 13:40
9

Această decizie a fost luată având în vedere importanța religioasă și tradițională a Paștelui Ortodox, care cade în acest an pe 5 mai, aceeași săptămână cu una dint...

Botoșănean ridicat de acasă în cătușe și dus într-o celulă din Penitenciar!

astăzi, 12:33
170

În cursul zilei de vineri, polițiștii din Flămânzi au identificat un bărbat, din orașul Flămânzi, pe numele căruia era emis de către Judecătoria Botoșani un mandat de execu...

Lucian Trufin, PSD: „Voi continua dezvoltarea județului Botoșani prin experiența de 20 de ani în administrație publică, cu susținerea echipei PSD”

astăzi, 12:02
50

„Le mulțumesc botoșănenilor care au semnat pentru susținerea candidaturii mele la Președinția Consiliului Județean. În această campanie de strângere de semnături, am realiza...