Esti muzician? Doi botosaneni din America te provoaca sa intri in ORCHESTRA VIRTUALA! - VIDEO

Esti muzician? Doi botosaneni din America te provoaca sa intri in ORCHESTRA VIRTUALA! - VIDEO
Ionut Cosarca a absolvit in anul 2003 Liceul de Arta "Stefan Luchian" din Botosani, in prezent fiind doctorand in Memphis, Tennessee, Statele Unite ale Americii, unde se afla impreuna cu un alt botosanean, Ovidiu Corneanu, de asemenea student la doctorat.

Celor doi li s-a alaturat Liviu Craciun, originar din Cluj. Proiectul romanilor este cat se poate de indraznet, tinerii muzicieni punand bazele unei Orchestre Virtuale, pe internet, prin care sa conecteze muzicieni din intreaga lume.

"Acest concept este realizat in vederea promovarii muzicii clasice tinerilor din intreaga lume. Am inceput sa lucram la idee in urma cu cateva luni, chiar am facut si un video pe care l-am postat pe youtube, in speranta ca lumea va intelege cat de cat ce vrem noi sa facem. Imediat dupa ce am postat video-ul, am inceput sa primim sute de emailuri cu mesaje pozitive de la oameni din intreaga lume", ne-a marturisit Ionut Cosarca, care ne-a contactat in speranta ca tinerii botosaneni vor fi interesati de acest proiect.

Conceptul este foarte simplu: fiecare muzician care vrea sa ia parte in acest proiect va trebui sa intre pe website-ul www.littlesymphony.com, sa descarce partitura Canon-ului de Pachelbel (care este prima piesa din proiect!), sa se inregistreze video cantand partea respectiva, sa publice inregistrarea pe youtube si sa trimita link-ul. Video-urile vor fi reunite, iar la final o sa rezulte o orchestra virtuala.

Ideea unei astfel de orchestre a mai avut-o compozitorul american Eric Whitacre, care a creat un cor virtual, spune violonistul clujean Liviu Ionuţ Crăciun, stabilit în prezent în Boston.

"Proiectul Virtual Orchestra este dedicat tinerei generaţii de muzicieni care vin din urmă, şi nu numai. Oricine poate participa. Iniţial am creat o mică editură cu aranjamente muzicale pe care le scriem pentru cvartete şi orchestre de coarde. Repertoriul nostru cuprinde piese din folclorul românesc, jazz, World Music, alături de piese de la Beatles, Abba, Coldplay, pînă la piese clasice cunoscute", a explicat Liviu Crăciun pentru FTR.ro.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Tânăr de 25 de ani dintr-o comuna din Botoșani, prins beat la volan!

astăzi, 18:55
11

În cursul zilei de miercuri, 24 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 7 Darabani au oprit pentru control pe strada Școlii din comuna Havârna un autoturism...

USR Botoșani: USR oprește din nou specula cu locurile de veci!

astăzi, 18:21
43

După ce, în 2021, consilierul USR Raluca Curelariu a stopat mafia din cimitirele botoșănene printr-un amendament ce a limitat bișnița,  primarul social democrat aflat încă &icir...

Un bărbat rănit într-un accident a rămas blocat în mașină, au intervenit pompierii!

astăzi, 17:55
233

Un bărbat, în vârstă de 44 de ani, a fost rănit după ce mașina pe care o conducea a părăsit partea carosabilă și a ajuns într-un gard. Evenimentul s-a produs pe raza localit...