Elevii de la "Arte": "Cinci visuri, aceeaşi copilărie"

Elevii de la "Arte": "Cinci visuri, aceeaşi copilărie"
Elevii Liceului de Artă Botoşani au obţinut Locul I la prima etapă a concursului naţional "Diversitatea – o şansă în plus pentru viitor", acelaşi loc fiind ocupat şi de echipajul din Buzău.  

Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului a lansat pentru perioada 15 octombrie - 17 noiembrie 2010 faza naţională premergătoare a Concursului "Diversitatea – o şansă în plus pentru viitor". Concursul este derulat, ca şi în anii trecuţi, în parteneriat cu Asociaţia Divers.

În perioada 15-17 octombrie s-a organizat la Suceava primul concurs din această fază, care s-a desfăşurat la Casa de Cultură din Suceava, cu participarea invitaţilor: Ansamblul Kolomeika din Siret şi Arun Durancea de la Casa de Cultură din Tecuci.



Juriul a fost format din Gabriela Teisanu - Centrul Cultural Bucovina, Ioan Bodnar - Consilier Prefectura Suceava - Uniunea Ucrainienilor din Romania, Kővári Roberta - Asociaţia Divers.

Echipele participante au obţinut următoarele locuri:

- Locul I: Botoşani - echipa "Cinci visuri, aceeaşi copilărie" şi Buzău - echipa "Curcubeul etnic junior";
- Locul II: Suceava - echipa "Amicii";
- Locul III: Vaslui - echipa "Floare de colţ"
- Menţiune: Bacău - echipa "Balada"

Din echipa Liceului de Artă "Ştefan Luchian", Botoşani, coordonată de profesor Mihaela Arhip, fac parte elevii Adăscăliţei Andreea, Adomnicăi Diana-Petronela, Necolau Mădălina, Scripcariu Perla şi Vasilachi Cosmin, reprezentând românii, precum şi minoritatea lipovenilor şi pe cea a romilor, care coexistă din cele mai vechi timpuri pe teritoriul judeţului Botoşani.


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Câte clase trebuie să ai ca să poți conduce o mașină, ce spune legea!

Vineri, 26 Iulie 2024
750

Prin urmare, toți cursanții trebuie să citească și să rețină prevederile din legea circulației. Iar la finalul pregătirii, susțin un examen teoretic, în cadrul căruia răspund la &ic...

Șoferi din Suceava, prinși pe drumurile din Botoșani cu lemne transportate ilegal!

Vineri, 26 Iulie 2024
70

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că acesta nu deține documente legale pentru cantitatea de 1,5 metri cubi material lemnos transportată, motiv pentru care a fost sancțion...

Invitatul de la Știri cu Gelu Graur: ”Cea mai frumoasă perioadă din an este atunci când sunt pe două roți, împreună cu soția mea!”

Vineri, 26 Iulie 2024
295

Pasiune, adrenalină, călătorii rapide, dar și riscuri în trafic, deseori teribilism și, din păcate, uneori tragedii. În Botoșani, în fiecare lună, zeci de persoane obțin per...