Eleva din Botosani, felicitata de IPS Teofan!

Eleva din Botosani, felicitata de IPS Teofan!
O elevă din Botoşani care a obtinut Premiul I la faza naţională a olimpiadei de Religie, Arte Vizuale sau Limbi clasice a fost felicitată, miercuri, de Înalt Preasfinţitul Părinte Teofan, Arhiepiscopul Iaşilor şi Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei.

La Centrul eparhial Iaşi a avut loc, miercuri, întâlnirea Înalt Preasfinţitului Părinte Teofan cu elevii care au fost premiaţi la olimpiadele şcolare de specialitate (Arte Vizuale, Religie, Limbi clasice etc.). La eveniment au fost invitaţi, din Botoşani, pr. Visarion Vizitiu, inspector şcolar de Religie al Inspectoratului Şcolar Judeţean Botoşani, şi pr. prof. Grigore Diaconu, directorul Seminarului Teologic Liceal Ortodox "Sf. M. Mc. Gheorghe" din Botoşani.

Un moment deosebit a trăit cu acest prilej Alina-Manuela Anghelache, elevă în clasa a VII-a a Şcolii 11 Botoşani, care a obţinut Premiul I la Olimpiada Naţională de Religie, Suceava.

"Noi îi considerăm pe elevi ca şi copiii noştri de acasă. Viaţa fără religie nu este nimic. De aceea, ora de Religie contribuie la desăvârşirea credinţei şi aduce bucurie copiilor în suflet, răscoleşte emoţiile, născând în ei întrebări şi răspunsuri. Este o nevoie spirituală a orei de Religie, pentru profesor reprezentând un prilej de a descoperi credinţa copilului. Elevul participant la olimpiadă demonstrează voinţă, gândire şi simţire", a precizat pentru Ziarul Lumina prof. de Religie Gabriela Popovici, coordonatoarea elevei Alina-Manuela Anghelache.

La final, Înalt Preasfinţitul Părinte Teofan a apreciat performanţele elevilor şi ale profesorilor.

"Mulţumesc părinţilor şi tinerilor care au creat mediul adecvat pentru o lucrare precum aceasta. Dumnezeu să vă ocrotească viaţa, să mergeţi înainte cu încredere în voi înşivă, altoită pe harul lui Dumnezeu", a afirmat Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei.


 

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Momente de bucurie și spiritualitate creștin-ortodoxă alături de seniorii din Dorohoi! (Foto)

astăzi, 14:06
14

Acțiunea a avut loc ca urmare a declarării anului 2024, de către Sfântul Sinod, drept ”Anul omagial al îngrijirii bolnavilor și al doctorilor fără de arginți”, dar și &...

Drumarii sunt în doliu. S-a stins inginerul care a contribuit la dezvoltarea rețelei de drumuri naționale din județele Moldovei! (Foto)

astăzi, 13:29
632

Cu doar o zi înainte de a împlini 80 de ani, s-a stins din viață ing. Paul Crăciunescu, fost director adjunct în cadrul DRDP Iași.Angajat în cadrul DRDP Iași în ...

Ambarcațiuni gonflabile și peste 30 de km de plase monofilament ridicate de polițiști după perchezițiile de dimineață! (Foto, Video)

astăzi, 13:07
137

Peste 30 de kilometri de plase monofilament confiscate de la persoane bănuite de braconaj piscicol.În această dimineață, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Bucecea, împreu...