Eleva din Botosani, felicitata de IPS Teofan!

Eleva din Botosani, felicitata de IPS Teofan!
O elevă din Botoşani care a obtinut Premiul I la faza naţională a olimpiadei de Religie, Arte Vizuale sau Limbi clasice a fost felicitată, miercuri, de Înalt Preasfinţitul Părinte Teofan, Arhiepiscopul Iaşilor şi Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei.

La Centrul eparhial Iaşi a avut loc, miercuri, întâlnirea Înalt Preasfinţitului Părinte Teofan cu elevii care au fost premiaţi la olimpiadele şcolare de specialitate (Arte Vizuale, Religie, Limbi clasice etc.). La eveniment au fost invitaţi, din Botoşani, pr. Visarion Vizitiu, inspector şcolar de Religie al Inspectoratului Şcolar Judeţean Botoşani, şi pr. prof. Grigore Diaconu, directorul Seminarului Teologic Liceal Ortodox "Sf. M. Mc. Gheorghe" din Botoşani.

Un moment deosebit a trăit cu acest prilej Alina-Manuela Anghelache, elevă în clasa a VII-a a Şcolii 11 Botoşani, care a obţinut Premiul I la Olimpiada Naţională de Religie, Suceava.

"Noi îi considerăm pe elevi ca şi copiii noştri de acasă. Viaţa fără religie nu este nimic. De aceea, ora de Religie contribuie la desăvârşirea credinţei şi aduce bucurie copiilor în suflet, răscoleşte emoţiile, născând în ei întrebări şi răspunsuri. Este o nevoie spirituală a orei de Religie, pentru profesor reprezentând un prilej de a descoperi credinţa copilului. Elevul participant la olimpiadă demonstrează voinţă, gândire şi simţire", a precizat pentru Ziarul Lumina prof. de Religie Gabriela Popovici, coordonatoarea elevei Alina-Manuela Anghelache.

La final, Înalt Preasfinţitul Părinte Teofan a apreciat performanţele elevilor şi ale profesorilor.

"Mulţumesc părinţilor şi tinerilor care au creat mediul adecvat pentru o lucrare precum aceasta. Dumnezeu să vă ocrotească viaţa, să mergeţi înainte cu încredere în voi înşivă, altoită pe harul lui Dumnezeu", a afirmat Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei.


 

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Câte clase trebuie să ai ca să poți conduce o mașină, ce spune legea!

Vineri, 26 Iulie 2024
841

Prin urmare, toți cursanții trebuie să citească și să rețină prevederile din legea circulației. Iar la finalul pregătirii, susțin un examen teoretic, în cadrul căruia răspund la &ic...

Șoferi din Suceava, prinși pe drumurile din Botoșani cu lemne transportate ilegal!

Vineri, 26 Iulie 2024
82

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că acesta nu deține documente legale pentru cantitatea de 1,5 metri cubi material lemnos transportată, motiv pentru care a fost sancțion...

Invitatul de la Știri cu Gelu Graur: ”Cea mai frumoasă perioadă din an este atunci când sunt pe două roți, împreună cu soția mea!”

Vineri, 26 Iulie 2024
312

Pasiune, adrenalină, călătorii rapide, dar și riscuri în trafic, deseori teribilism și, din păcate, uneori tragedii. În Botoșani, în fiecare lună, zeci de persoane obțin per...