Două reprezentante de la Memorialul Ipotești au participat la Festivalul Internațional „Alexandru Macedonski” de la Craiova! (foto)

Două reprezentante de la Memorialul Ipotești au participat la Festivalul Internațional „Alexandru Macedonski” de la Craiova! (foto)

În perioada 23-25 mai 2024, la Craiova s-a desfășurat cea de-a VI-a ediție a Festivalului Internațional „Alexandru Macedonski”, la care au participat și doi reprezentanți ai Memorialului Ipotești – Centrul Național de Studii „Mihai Eminescu”: Ala Sainenco, manager (care a avut o comunicare pe tema „Polemica Missir-Macedonski), și Lucia Țurcanu, cercetător științific (tema comunicării: „Topografii basarabene în nuvela «Cârjaliul»”).

Tema ediției din 2024 a festivalului a fost: „Alexandru Macedonski, precursor al curentelor de avangardă și al prozei moderne românești”. Programul manifestării a cuprins: vizite la Muzeului Cărții și Exilului Românesc din Craiova și Centrul „Constantin Brâncuși” al Muzeului de Artă; prezentarea expoziției documentare „Alexandru Macedonski” de la Casa de cultură „Traian Demetrescu” din Craiova; lansarea câtorva noi apariții editoriale; două sesiuni de comunicări; lecturi de poezie, la care au participat poeții invitați; recitaluri de violoncel; spectacolul „De la Macedonski la Maria Tănase”.

Evenimentul a fost organizat, sub egida Consiliului Județean Dolj, de Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”, în parteneriat cu Muzeul Cărții și Exilului Românesc, Casa de cultură „Traian Demetrescu”, Muzeul de Artă – Centrul „Constantin Brâncuși”, Muzeul Olteniei – Secția de Etnografie, Liceul de Arte „Marin Sorescu” și Asociația culturală „Alexandru Macedonski”.

Directorul executiv al Festivalului Internațional „Alexandru Macedonski” este scriitorul Ion Munteanu.

(Comunicat de presă)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un tânăr de 19 ani a murit după ce mașina pe care o conducea s-a izbit într-un tren! (foto, video)

astăzi, 21:17
243

Un tren a intrat în coliziune cu un autoturism la o trecere la nivel cu calea ferată de pe raza orașului Liteni. Mașina a fost  prinsă sub locomotivăPompierii militari au inte...

Cătălin Flutur pleacă de pe funcția de conducere a organizației municipale a PNL Botoșani!

astăzi, 20:39
158

Ca urmare a rezultatului slab obținut de organizația PNL a municipiului Botoșani, domnul Cătălin Flutur părăsește conducerea organizației. Astfel, PNL Botoșani intră într-un amplu pro...

Sancțiuni drastice pentru șoferii care sunt prinși la volan cu telefonul la ureche, ce prevede legea!

astăzi, 20:14
84

Codul Rutier prevede, în prezent, între 6 și 8 puncte de amendă pentru șoferii care folosesc telefonul în timp ce conduc.Iar în anumite situații chiar poate fi reținut...