DOROHOI - "Jurjac", competitie muzicala pentru elevii muzicieni!

DOROHOI - "Jurjac", competitie muzicala pentru elevii muzicieni!

 MUZEUL GEORGE ENESCU DOROHOI  

Sambata, la Dorohoi se desfasoara Festivalul de interpretare muzicala "Jurjac", editia a V-a, manifestarea fiind dedicata marelui muzician George Enescu, al carui nume din copilarie, Jurjac, da si denumirea acestei competitii.

Concursul incepe la ora 11.00, urmand ca in aceeasi zi, la ora 17.30, sa se desfasoare Gala Laureatilor. Manifestarea are loc la Muzeul George Enescu din Dorohoi, insa participantii vor porni in pelerinaj si la Casa memoriala George Enescu din Liveni.

In competitie s-au inscris elevi din clasele I-VIII, de la Liceul de Arta Stefan Luchian Botosani, dar si din Dorohoi, de la Clubul Copiilor si de la Scoala Spiru Haret.

"Fondatorul acestui eveniment este Mihai Debeli, evenimentul desfasurandu-se in parteneriat public privat cu Asociatia Culturala Debely Artepol`s, Primaria George Enescu, Directia Judeteana pentru Cultura, Culte si Patrimoniul Cultural National Botosani, Muzeul Judetean Botosani, Liceul de Arta Stefan Luchian Botosani. Publicul va participa la recitalul castigatorilor Festivalului Concurs de interpretare muzicala Jurjac", a mentionat Lidia Alexie, muzeograf la Muzeul George Enescu Dorohoi.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Exercițiu cu forțe și mijloace în teren al pompierilor ISU în municipiile Botoșani, Dorohoi Săveni! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
122

În același timp, au fost cuprinse de flăcări o stație de transfer deșeuri din municipiul Dorohoi și o vulcanizare din orașul Săveni.Acesta a fost scenariul unui exercițiu cu forțe ...

Acțiune de prevenție a polițiștilor în stațiile CFR Botoșani și Leorda, au discutat și cu călătorii din trenuri! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
87

În cadrul activităților desfășurate au fost transmise recomadări cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte cetățenii pentru a nu deveni victime ale faptelor antisoc...

„Satul meu în cărți și ie”, activitate dintr-un proiect care a reunit școli din județul Botoșani și Republica Moldova (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
258

Școala Gimnazială Nr. 1 Albești, Școala Gimnazială Nr. 1 Sulița și Gimnaziul Step-Soci, raionul Orhei din Republica Moldova au desfășurat o nouă activitate în cadrul proiectului transf...