DOLIU în presa botoșăneană: Jurnalistul Ghenadie Prisăcaru s-a stins din viață

A văzut pentru prima dată România în urmă cu  peste trei decenii, pe când era student la Institutul de Arte din Chișinău. A prins drag de România și a ales Botoșaniul pentru a trăi și a munci.

”Am decis să depun actele pentru cetățenie la Botoșani, fiind mai aproape de casă. Între timp, am încercat să mă angajez la București, dar era o perioadă foarte complicată. Am avut discuții cu Pro TV, însă tocmai atunci televiziunea a intrat într-o criză financiară și au început să restructureze personalul. Așa că m-am întors la Botoșani”, povestea Ghenadie Prisăcaru.

A lucrat în presa scrisă și în televiziune, a colaborat cu TVR, ProTV, Antena sau B1 TV, chiar și cu posturi internaționale, de la CNN la NBC.

Ghenadie Prisacaru era un împătimit fotograf. A fost membru al Național Geographic în această calitate. În ultimii ani se retrăsese în propriul studio foto, acolo unde aducea bucurie celor care îi treceau pragul.

Când se aștepta mai puțin s-a îmbolnăvit, confruntându-se cu un melanom grav. A fost operat de mai multe ori. ”Când merg la oncologie, văd foarte multă lume, chiar incredibil de multă. Sunt foarte mulți bătrâni care ar putea să moară, dar sunt menținuți printr-un program, chiar dacă nu sunt asigurați medical…”, mărturisea Ghenadie în urmă cu ceva timp.

Timpul nu a mai avut răbdare. Viața nu a mai îngăduit zile, Ghenadie a plecat la Ceruri.

Dumnezeu să îl odihnească în pace!


 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

AJPIS Botoșani: Zeci de mii de lei pentru alocații și indemnizații vor intra în conturi începând de mâine!

astăzi, 19:10

54.137 beneficiari ai alocațiilor de stat pentru copii și ai indemnizațiilor pentru creșterea copiilor vor încasa, în total, 35.104.396 de lei. Beneficiarii acestor sume sunt cei ca...

Spectacolul „Cei trei purceluși” se joacă două zile la Teatrul „Vasilache” din Botoșani! (foto)

astăzi, 18:40

„Cei trei purceluşi”, este un spectacol după o poveste îndrăgită de copii şi transpusă în scenă de regizorul Valentin Dobrescu, după o idee de Van Gool. Text şi regie ...

Închidere de sezon moto organizată de tinerii liberali, la Botoșani!

astăzi, 18:00

Astfel, la ora 12.00, aceștia sunt așteptați în parcarea Amfiteatrului Cornișa de unde vor pleca într-o plimbare pe Drumul Mănăstirilor. După-amiaza, pasionații mersului pe două r...