Doliu în lumea muzicii populare. A murit Florentina Satmari, ”Mămuca” artiștilor botoșăneni!

Doliu în lumea muzicii populare. A murit Florentina Satmari, ”Mămuca” artiștilor botoșăneni!

   Antena3

A murit Florentina Satmari, unul dintre marii oameni de televiziune ai ţării, promotoare a folclorului naţional şi sprijin pentru multe generaţii de rapsozi.

"Ne-a părăsit MAMUCA. Florentina Satmari, unul dintre marii profesioniști ai Televiziunii Romane, cea care a format zeci și sute de artiști, dându-le aripi în lumea cântului! Cu mare durere în suflet va spun drum lin către stele Mamuca, odihnă în lumină, aplauze și flori", a transmis cântăreaţa de muzică populară Matilda Pascal Cojocarita.

Florentina Satmari este plânsă astăzi și de artiștii botoșăneni, mulți dintre ei considerând-o un ”profesionist de excepție”.

”Regret nespus plecarea doamnei Florentina Satmari din lumea aceasta! Un om minunat, un profesionist de excepție! Vă mulțumesc, dragă doamnă, pentru timpul pe care l-ați petrecut și cu mine, pentru tot ce ați realizat în slujba binelui și al frumosului. Drum bun, Mamuca noastră!”, a scris și Elena Mândrescu, cunoscuta artistă din Botoșani.

De-a lungul vremii, Florentina Satmari a lansat mulţi dintre artiştii din muzica populară de azi.

Absolventă a Conservatorului de Muzică “Ciprian Porumbescu” - secţia canto clasic, Florentina Satmari a realizat la TVR emisiuni de muzică populară sub îndrumarea marelui om de televiziune Tudor Vornicu.

Numele ei este legat de organizarea Festivalurilor “Crizantema de Aur” de la Târgovişte şi “Maria Tănase” de la Craiova, a Festivalului “Callatis”, dar şi a multor emisiuni TV.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de dezastru din cauza unei candele! Recomandările pompierilor botoșăneni (Foto)

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
347

Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele, haine sau alte obiecte care pot lua foc uşor.Sâmbătă seara, într-o casă din localitatea Zăicești s-a produs un incendiu. Vecin...

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
370

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
225

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...