DOLIU IN LUMEA LITERARA: A murit scriitorul Andi Andries!

DOLIU IN LUMEA LITERARA: A murit scriitorul Andi Andries!

 ANDI ANDRIES  

Dramaturg de certa valoare, un bun manager de presa culturala, fost director al Teatrului National din Iasi, Andi Andries si-a surprins confratii prin plecarea neasteptata, chiar daca foarte discreta, spre lumea de dincolo.  

Trupul neinsufletit al scriitorului fost descoperit sambata, se pare la cateva zile dupa ce si-ar fi incredintat Domnului ultima suflare, in apartamentul unde locuia singur.

Andi Andries s-a nascut pe 3 iunie 1934, la Iasi. A absolvit in 1955 Facultatea de Filologie. In perioada 1954 - 1971 a fost redactor si redactor-sef la "Iasul literar" si "Convorbiri literare", pentru ca apoi, timp de 8 ani, sa activeze ca redactor-sef adjunct la revista "Cronica".

In 1981, devine director al Editurii Junimea, pe care, cu o pauza de trei ani, o va conduce pana in 1997. A condus Teatrul National "Vasile Alecsandri" Iasi intre 1994 si 1996. Din 1992 a condus seria noua a revistei "Insemnari iesene". Andi Andries s-a remarcat ca dramaturg, piese precum "Gradina cu trandafiri", "Duet", "Interludiu" fiind cunoscute publicului de pe scena ieseana.

Inmormantarea va avea loc joi, la Iasi.

Dumnezeu sa-l odihneasca in pace! 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Câte clase trebuie să ai ca să poți conduce o mașină, ce spune legea!

Vineri, 26 Iulie 2024
754

Prin urmare, toți cursanții trebuie să citească și să rețină prevederile din legea circulației. Iar la finalul pregătirii, susțin un examen teoretic, în cadrul căruia răspund la &ic...

Șoferi din Suceava, prinși pe drumurile din Botoșani cu lemne transportate ilegal!

Vineri, 26 Iulie 2024
71

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că acesta nu deține documente legale pentru cantitatea de 1,5 metri cubi material lemnos transportată, motiv pentru care a fost sancțion...

Invitatul de la Știri cu Gelu Graur: ”Cea mai frumoasă perioadă din an este atunci când sunt pe două roți, împreună cu soția mea!”

Vineri, 26 Iulie 2024
296

Pasiune, adrenalină, călătorii rapide, dar și riscuri în trafic, deseori teribilism și, din păcate, uneori tragedii. În Botoșani, în fiecare lună, zeci de persoane obțin per...