Depuneri de flori și moment artistic în cinstea istoricului Nicolae Iorga! (foto, video)

Evenimentul a avut loc la Casa Memorială „Nicolae Iorga” din municipiul Botoșani.

Pentru a celebra cei 153 de ani de la nașterea marelui istoric Nicolae Iorga, miercuri și  joi au avut loc evenimente în cinstea sa.

Miercuri s-a desfășurat decernarea Premiului Național de Istorie „Nicolae Iorga”, care a ajuns în posesia unui tânăr de 35 de ani, cu dublă cetățenie, Alessandro Flavio Dumitrașcu.

Joi s-au depus flori la bustul istoricului din curtea Casei Memoriale, iar ulterior a avut loc un moment artistic susținut de Corul Liceului Pedagogic „Nicolae Iorga” din Botoșani, dirijor prof. dr. Laurențiu Palade.

După această activitate a avut loc vernisajul expoziției „Nicolae Iorga – istoric al Evului Mediu” și la final cei curioși vor putea audia conferințe radiofonice.

Manifestările s-au desfășurat sub genericul Zilele „Nicolae Iorga” și au fost organizate în colaborare cu Primăria Municipiului Botoșani și Asociația Culturală „Nicolae Iorga” din Botoșani.





 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Școlile aflate în reabilitare încurcă desfășurarea alegerilor în Botoșani! (video)

astăzi, 15:42

Instituțiile Prefectului din țară, care coordonează aceste alegeri, încep să se pregătească intens. Potrivit lui Dan Nechifor, prefectul județului Botoșani, au fost emise Ordinele Pr...

Alertă în cimitirul Pacea din Botoșani: Un bărbat a amenințat că se aruncă din copac! (foto, video)

astăzi, 14:57

Forțele de ordine au fost puse în alertă, joi după-amiază, după ce un bărbat amenința că se aruncă dintr-un copac în cimitirul Pacea. La fața locului au ajuns mai multe echipa...

Părinții din Botoșani se tem pentru siguranța copiilor, petiții adresate prefectului! (video)

astăzi, 14:15

Comitetul de Părinți de la Liceul de Artă „Ștefan Luchian” din municipiul Botoșani a adresat către Instituția Prefectului a județului Botoșani o petiție prin care solicită monit...