Decernarea Premiului National Nicolae Iorga, editia a VII-a, in direct pe LIVE BOTOSANI!

Decernarea Premiului National Nicolae Iorga, editia a VII-a, in direct pe LIVE BOTOSANI!

NICOLAE IORGA

In zilele de 11 si 12 decembrie 2009 se desfasoara la Botosani Zilele Nicolae Iorga, in cadrul carora se va decerna Premiul National pentru Istorie Nicolae Iorga, editia a VII-a.

Manifestarea este organizata de Asociatia Culturala Nicolae Iorga Botosani, cu sprijinul financiar al Consiliului Judetean Botosani si al Primariei Municipiului Botosani.

Actiunea incepe vineri, 11 decembrie 2009, ora 11.00, la Casa Memoriala Nicolae Iorga din Botosani, cu Vernisajul Expozitiei Valorificarea patrimoniala - portret Nicolae Iorga.

La 11.30, la Colegiul National A.T.Laurian are loc Prezentarea salii de prelucrari digitale ale patrimoniului muzeal, pentru ca la ora 12.00 invitatii sa se deplaseze catre sala de sedinte a Consiliului Judetean Botosani, unde vor viziona filmul documentar Camasa mortii, realizat de TVR in 2005.

Tot la Consiliul Judetean, o jumatate de ora mai tarziu, are loc deschiderea colocviului comemorativ Nicolae Iorga 1940-2009, moment urmat de Decernarea Premiului National de Istorie Nicolae Iorga, editia a VII-a, acordat de Primaria Municipiului Botosani. Vor interveni cu alocutiuni: Andrei Pippidi, Raluca Tomi, Dumitri Agachi, Bogdan Popa, Elena Loredana Mirea, Nicoleta Roman, Dan Prodan si George Arhip. Evenimentul este transmis in direct pe internet, de LIVE BOTOSANI.

Sambata, 12 decembrie 2009, la ora 10.00, la Colegiul National A.T.Laurian are loc o intalnire de lucru in sala de prelucrari digitale, cu participarea invitatilor, care se vor bucura, apoi, de o vizita la Centrul National de Studii Mihai Eminescu din Ipotesti.

Momentul artistic al manifestarii se va consuma dupa-amiaza, incepand cu ora 17.00, la Teatrul Mihai Eminescu Botosani, unde va avea loc Spectacolul de Gala al decernarii Premiului National Nicolae Iorga, editia a VII-a. Gala va cuprinde si spectacolul "Frumoasa fara trup", adaptare dupa un text de Nicolae Iorga, sustinut de trupa Drama Club a Colegiului National A.T.Laurian.
Regia-Ovidiu Ivan si Mirela Nistor
Scenografia-Alexandru Sarbu si Andrada Corlat
Coordonator-prof.Elena Agachi

Seara se va incheia cu lansari de carte si Decernarea Premiilor Asociatiei Nicolae Iorga, pentru anul 2009, acordate de muzeograf Violeta Budai Damaschin.    
 
 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Pompierii botoșăneni, în mijlocul copiilor la Școala de vară, cu ce surprize au venit! (foto)

astăzi, 20:01
8

Salvatorii le-au vorbit celor 50 de copii  cu vârste cuprinse între 6și 17 ani despre cum să-și protejeze propria viață, dar și cum să-și ajute semenii aflați în situa...

Vrei să urmezi o carieră de ofițer în Jandarmeria română? IJJ Botoșani recrutează candidați!

astăzi, 18:54
56

La Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza", comun pentru femei și bărbați, sunt alocate:- 10 locuri pentru Jandarmeria Română la Facultatea de Poliţie pentru învăţ...

APIA Botoșani: Apel la fermieri pentru respectarea interdicției de a incendia vegetația!

astăzi, 18:00
44

Fermierii care primesc sprijin prin intervențiile din Planul Național Strategic PS 2023-2027 trebuie să respecte normele privind condiționalitatea pe întreaga exploatație agricolă și pe t...