Dan Sociu, un scriitor botosanean cu "Nevoi speciale"

Dan Sociu, un scriitor botosanean cu "Nevoi speciale"
Botoşaneanul Dan Sociu îşi va lansa miercuri, 14 octombrie, la Editura Polirom, romanul "Nevoi speciale". Evenimentul va avea loc in Bucureşti, la Cărtureşti Verona (ceainărie).

Prezintă: Costi Rogozanu, medic psihiatru Eugen Hriscu, Oana Boca, director de imagine al Editurii Polirom. Dan Sociu va citi un fragment din roman.

Dan Sociu a debutat editorial în proză cu romanul Urbancolia (Polirom, 2008). "Nevoi speciale" e o carte care nu propune nici o lozincă, nu-şi propune să facă "generaţia x", ci să relateze şi să obiectiveze cîteva întîmplări considerate "experienţe-cheie sau punct-de-reper" în viaţa unui om care se percepe ca fiind terminat şi care nu se scuză pentru alegerile proaste, pentru "accidente".

E un om care se uită la el însuşi cu mila patetică, dar poate să scoată şi foloase de pe urma celor întîmplate. În loc să claseze cazul, se dedublează în "autorul" care dă sens scriind, terapeutic.

 

Dan Sociu s-a născut în Botoşani, la 20 mai 1978. A publicat: borcane bine legate, bani pentru încă o săptămînă (Junimea, 2002, Premiul Naţional pentru Poezie "Mihai Eminescu" – debut); fratele păduche (Vinea, 2004); cîntece eXcesive (Cartea Românească, 2005, Premiul pentru Poezie al Uniunii Scriitorilor din România); Urbancolia (proză, Polirom, 2008); Brother louse (Eloisa Cartonera, Buenos Aires, 2008). Este prezent în antologiile: Club 8 Poetry (Editura T, 2001); Ozone friendly (Editura T, 2002); hat jemand etwas gefragt? (Versus, 2003); No Longer Poetry (Heaventree Press, 2007); Poveşti erotice româneşti (Trei, 2007); New European Poets (Graywolf Press, Minnesota, 2008).

Publică în majoritatea revistelor literare româneşti, precum şi în reviste din Austria (Wienzeile), Suedia (Ord&Bild şi Lyrikvännen), Polonia (Lampa), SUA (Circumference, University of Columbia), Serbia şi Spania.

A tradus în 2007 prima antologie în limba română a poeziilor lui Charles Bukowski, Dragostea e un cîine venit din iad (Polirom).

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

A murit Dorin Anastasiu. Cântăreţul de muzică uşoară avea 78 de ani

astăzi, 17:33
394

Cântăreţul de muzică uşoară Dorin Anastasiu a murit sâmbătă la vârsta de 78 de ani. Artistul originar din Craiova a câştigat acum mai bine de 50 de ani trofeul „C...

Patru bărbați reținuți la Suceava după agresarea a doi jurnaliști și a unui activist de mediu

astăzi, 17:30
198

Patru bărbaţi, cu vârste cuprinse între 24 şi 44 de ani, au fost reţinuţi în urma agresării a doi jurnalişti şi a unui activist de mediu care realizau un documentar despre t...

PNL invită USR PLUS la negocieri fără „precondiții inacceptabile” și cere renunțarea la colaborarea cu AUR

astăzi, 12:28
159

Conducerea PNL a adoptat, sâmbătă, o rezoluție prin care asigură „cetățenii și mediul de afaceri, care au exprimat îngrijorări cu privire la stabilitatea politică din Rom&ac...