Credincioșii din Botoșani sunt așteptați astăzi la Procesiunea cu Sfinte Moaște în cinstea hramului Bisericii Vovidenia

O biserică din Botoșani se pregătește de sărbătoare. Intrarea Maicii Domnului în Biserică este încă un prilej pentru creștini de a se ruga împreună.

Credincioșii din Botoșani sunt așteptați astăzi la Procesiunea cu Sfinte Moaște în cinstea hramului Bisericii Vovidenia

Marți, 21 noiembrie, Biserica ”Intrarea Maicii Domnnului în Biserică” – Vovidenia din Botoșani își serbează hramul.

”Săptămâna aceasta parohia noastră se îmbracă în haine de sărbătoare pentru că marți, 21 noiembrie, prăznuim hramul bisericii: Intrarea în Biserică a Maicii Domnului. Vă invităm pe toţi în această zi de sărbătoare să mulțumim Prea Sfintei Născătoare de Dumnezeu pentru ajutorul şi ocrotirea pe care ni le oferă în fiecare clipă a vieții noastre”, a transmis părintele Partenie Apostoaie, parohul Bisericii Vovidenia din Botoșani. 

Sărbătoarea va debuta astăzi, 20 noiembrie, de la ora 16.00, când credincioșii sunt așteptați la tradiționala Procesiune cu Sfintele Moaște.

După Procesiune, credincioșii vor asista, de la ora 17.00, la Vecernia Mare în cinstea Hramului Bisericii Vovidenia, urmată de Litie și Acatist.

Momentul culminant al sărbătorii va fi marți, 21 noiembrie, de la ora 8.00, când un sobor de preoți va oficia Sfânta Liturghie. Sărbătoarea va continua și miercuri, 22 noiembrie, de la ora 8.00, când se va săvârși Sfânta Liturghie, urmată de Pomenirea Ctitorilor.

Sărbătorită în fiecare an, la data de 21 noiembrie, Intrarea Maicii Domnului în Biserică, numită și Aducerea Maicii Domnului la Templu (cunoscută în popor sub denumirea de Vovidenia), este unul din Praznicele Împărătești ale Bisericii Ortodoxe. În conformitate cu tradiția, Fecioara Maria a fost dusă de părinții săi Ioachim și Ana la Templul evreiesc din Ierusalim pe când era copilă, unde a trăit și slujit ca fecioară în Templu până la logodna ei cu Sfântul Iosif. Unul din izvoarele cele mai vechi ale acestei tradiții este Protoevanghelia lui Iacov, una din Evangheliile neincluse în canonul Scripturii, Evanghelia Copilăriei după Iacob. Maria a fost primită solemn de comunitatea templului, condusă de preotul Zaharia, tatăl lui Ioan Botezătorul. A fost condusă în acel loc sfânt ca să devină ea însăși „Sfânta Sfintelor” lui Dumnezeu, biserică vie și templu al Pruncului dumnezeiesc care se va naște din ea. Biserica vede în această sărbătoare ziua în care templul material din Ierusalim încetează a mai fi locuința lui Dumnezeu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

„Materna Botoșani”, un program de succes al municipalității!

astăzi, 15:10
8

Implementat la inițiativa primarului Cosmin Andrei și viceprimarilor Liviu Toma și Bogdan Buhăianu, acest program a fost bine primit de către familiile care se află într-un moment deosebit...

Pompierii botoșăneni pe podium la etapa națională a Concursului de Atletism și Cros „Cupa A.S.P.R.” (galerie foto)

astăzi, 14:52
17

Patru subofițeri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani sunt printre cei mai buni dintre pompierii militari din România, la...

Zeci de botoșăneni au fost selectați în vederea angajării la Bursa Locurilor de Muncă!

astăzi, 14:28
59

La Bursa Locurilor de Muncă, desfășurată vineri dimineață, au participat 665 de cetățeni interesați să intre pe piața muncii. Din cei 665 care au fost prezenți, 135 au fost selectați pent...