Credincioșii din Botoșani sunt așteptați astăzi la Procesiunea cu Sfinte Moaște în cinstea hramului Bisericii Vovidenia

O biserică din Botoșani se pregătește de sărbătoare. Intrarea Maicii Domnului în Biserică este încă un prilej pentru creștini de a se ruga împreună.

Marți, 21 noiembrie, Biserica ”Intrarea Maicii Domnnului în Biserică” – Vovidenia din Botoșani își serbează hramul.

”Săptămâna aceasta parohia noastră se îmbracă în haine de sărbătoare pentru că marți, 21 noiembrie, prăznuim hramul bisericii: Intrarea în Biserică a Maicii Domnului. Vă invităm pe toţi în această zi de sărbătoare să mulțumim Prea Sfintei Născătoare de Dumnezeu pentru ajutorul şi ocrotirea pe care ni le oferă în fiecare clipă a vieții noastre”, a transmis părintele Partenie Apostoaie, parohul Bisericii Vovidenia din Botoșani. 

 

Sărbătoarea va debuta astăzi, 20 noiembrie, de la ora 16.00, când credincioșii sunt așteptați la tradiționala Procesiune cu Sfintele Moaște.

După Procesiune, credincioșii vor asista, de la ora 17.00, la Vecernia Mare în cinstea Hramului Bisericii Vovidenia, urmată de Litie și Acatist.

Momentul culminant al sărbătorii va fi marți, 21 noiembrie, de la ora 8.00, când un sobor de preoți va oficia Sfânta Liturghie. Sărbătoarea va continua și miercuri, 22 noiembrie, de la ora 8.00, când se va săvârși Sfânta Liturghie, urmată de Pomenirea Ctitorilor.

Sărbătorită în fiecare an, la data de 21 noiembrie, Intrarea Maicii Domnului în Biserică, numită și Aducerea Maicii Domnului la Templu (cunoscută în popor sub denumirea de Vovidenia), este unul din Praznicele Împărătești ale Bisericii Ortodoxe. În conformitate cu tradiția, Fecioara Maria a fost dusă de părinții săi Ioachim și Ana la Templul evreiesc din Ierusalim pe când era copilă, unde a trăit și slujit ca fecioară în Templu până la logodna ei cu Sfântul Iosif. Unul din izvoarele cele mai vechi ale acestei tradiții este Protoevanghelia lui Iacov, una din Evangheliile neincluse în canonul Scripturii, Evanghelia Copilăriei după Iacob. Maria a fost primită solemn de comunitatea templului, condusă de preotul Zaharia, tatăl lui Ioan Botezătorul. A fost condusă în acel loc sfânt ca să devină ea însăși „Sfânta Sfintelor” lui Dumnezeu, biserică vie și templu al Pruncului dumnezeiesc care se va naște din ea. Biserica vede în această sărbătoare ziua în care templul material din Ierusalim încetează a mai fi locuința lui Dumnezeu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Valeriu Iftime, analiză în urma inundațiilor: “Bine că nu sunt victime!” / “Să vedem în ce măsură pot fi despăgubiți!” (Video)

astăzi, 19:54

Valeriu Iftime, președintele Consiliului Județean Botoșani a vizitat, astăzi, localitatea Prisăcani, una dintre cele mai lovite de furia apelor. Acolo unde, cu o zi înainte, pompierii milit...

Inițiativă dedicată celebrării copilăriei - O săptămână de spectacole GRATUITE pentru cei mici! (Foto)

astăzi, 19:30

Primăria Municipiului Botoșani, în parteneriat cu Teatrul pentru Copii și Tineret „Vasilache”, organizează în perioada 1 – 7 iunie 2025 cea de-a doua ediție a evenim...

Activități comemorative și educative pentru Cinstirea Eroilor Neamului, la Școala Gimnazială Nr. 1 Albești! (Foto)

astăzi, 18:20

Cu profund respect față de istorie și valorile naționale, elevii și cadrele didactice ale Școlii Gimnaziale Nr. 1 Albești au marcat Ziua Eroilor printr-o serie de activități comemorative dedi...