Concertul de colinde "Să cultivăm recunoştinţa", la Albeşti

În data de 17 decembrie 2015 a avut loc la căminul cultural din comuna Albeşti, judeţul Botoşani, concertul de colinde "Să cultivăm recunoştinţa", organizat cu scop caritabil de filiala ATOR Albeşti, în parteneriat cu Şcoala Gimnazială nr. 1 Albeşti şi cu Primăria comunei Albeşti.

În cadrul evenimentului au concertat corul filialei ATOR "Sfânta Teodora de la Sihla" şi corul de profesori, dirijat de pr. Baciu Alexandru. De asemenea, a fost interpretat, cu multă măiestrie, de doamna preoteasă Iustina Irimia Cenuşă, un buchet de colinde tradiţionale. Nu a lipsit nici piesa de teatru cu iz umoristic, realizată de tinerii atoreni.

Pentru pregătirea acestui eveniment au fost confecţionate cruciuliţe, dar şi produse de Crăciun handmade (felicitări, globuleţe, ghirlande etc.) care au fost vândute, iar banii obţinuţi au fost donaţi unor familii nevoiaşe. "Colindele sunt cele care ne-au unit şi ne-au îndemnat spre lucrarea milosteniei atât de iubită de Dumnezeu. Tot ele ne-au purtat pe valurile istoriei până la peşterea din Betleem, unde ne-am bucurat alături de îngeri şi păstori de naşterea Pruncului Iisus şi ne-au făcut trecutul prezent. Ne bucurăm că evenimentul şi-a atins scopul şi, totodată, suntem fericiţi de implicarea tinerilor noştri, care au muncit din răsputeri pentru împlinirea poruncii iubirii milostive", a declarat pr. Alexandru Baciu, pentru Ziarul Lumina.

"Recunoştinţa ar trebui să devină rugăciunea noastră zilnică. E nevoie să o exersăm de la cele mai mici vârste pentru a deveni o stare permanentă a sufletului nostru. Acest spectacol de anvergură, în care au fost implicaţi mulţi membri ai comunităţii, şi-a atins scopul cu ajutorul Bunului Dumnezeu. Au fost momentele speciale cu o încărcătură emoţională deosebită. Un moment deosebit a fost acela în care şi profesorii pensionari din localitate au primit un prinos de recunoştinţă pentru miile de ore oferite celor mici de-a lungul vieţii. E de menţionat şi bucuria din ochii copiilor când au înţeles ce lucru măreţ au realizat să oferi din timpul tău, care este de nepreţuit, pentru a ajuta pe semenul tău", a declarat, pentru sursa citata, prof. Nechita Adriana, unul dintre organizatorii evenimentului.

La sfârşitul spectacolului, toţi cei prezenţi au intonat colindul "O, ce veste minunată!".

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Românii vor plăti mai mult pentru comenzile online din afara UE. Regulile de transport vamal se schimbă după fraude masive cu TVA!

astăzi, 09:28

Românii care comandă produse din afara Uniunii Europene – de la haine, accesorii sau electronice, până la piese auto sau gadgeturi ieftine – s-ar putea confrunta curând...

Povestea fabuloasă a satului uitat din Botoșani. Ce a mai rămas din „Micul Orient” de la răscrucea marilor drumuri comerciale!

astăzi, 09:00

Un sat de pe frontiera nordică a României ascunde o istorie fabuloasă a marilor drumuri comerciale care legau mările și cele mai importante târguri ale Europei. Acum două secole, Răd...

S-au anunțat premiile celei de-a patra ediții Solve for Tomorrow, o elevă din Botoșani printre câștigători!

astăzi, 08:27

Liceeni din întreaga țară au acceptat provocarea a găsi soluții inovatoare la provocările comunității: mediu, diversitate și incluziune socială, educație și dezvoltare durabilă. A...