Concert simfonic sub bagheta dirijorului Daniel Manasi!

Concert simfonic sub bagheta dirijorului Daniel Manasi!
Vlad Andrei Buzdugan si Ioan Luca vor concerta, vineri seara, pe scena Filarmonicii Botosani, incepand cu ora 18.30. Concertul simfonic se va afla sub bagheta dirijorului Daniel Manasi. Cei doi invitati, cornistii Vlad Andrei Buzdugan si Ioan Luca, sunt botosaneni la origine, ei evoluand, dupa multi ani, acasa!

În program:

Doru Popovici: Suita "Codex Cajoni"
J. Haydn: Concertul pentru doi corni şi orchestră în mi bemol major
P. I. Ceaikovski: Simfonia a IV-a, în fa minor


DANIEL MANASI. S-a născut la data de 14 iunie 1963. A urmat cursurile Liceului de Artă Octav Băncilă şi cele ale Conservatorului de Muzică George Enescu din Iaşi (1981-1985), pregătindu-se ca violonist. În acelaşi domeniu a urmat şi o serie de cursuri de măiestrie la Nyrbator (Ungaria) şi Weimar (Germania). A fost distins cu premii la diverse competiţii naţionale, a susţinut concerte şi recitaluri camerale ca violonist solist, atât în ţară cât şi peste hotare (Italia, Franţa, Spania, Japonia, China, Koreea de Sud, Germania, Singapore, Malayesia, Cuba etc.). Activitatea sa de bază este şi în prezent legată de acest instrument, fiind concert-maestru al Orchestrei de Cameră Radio Bucureşti. Pasiunea pentru muzică l-a îndemnat să-şi lărgească sfera de activitate, studiind dirijatul de orchestră: cu Ervin Acel la Oradea (2002) şi un curs de masterclass-dirijat postuniversitar la Conservatorul din Viena (2005). În perioada 2000-2009 a susţinut mai multe concerte la pupitrul central al filarmonicilor din Bacău, Craiova, Ploieşti, Târgu-Mureş, Oradea, Galaţi.

IOAN GABRIEL LUCA. S-a născut în anul 1977 la Dorohoi. De la vârsta de 6 ani studiază vioara, iar de la 12 ani începe studiul cornului sub îndrumarea profesorului Neculai Musteaţă, la Liceul Octav Băncilă din Iaşi. Câştigă premiul I la şase ediţii consecutive (1990-1996) ale Olimpiadei Naţionale. Acestor distincţii li se adaugă alte premii I la Concursurile de interpretare de la Ploieşti (1992), Iaşi (1992, 1993, 1996), Constanţa (1994) Baia Mare (1995). Tot premiul I i se acordă şi la ediţia 1996 a Concursului Internaţional Jeunesses Musicales.

În 2001 cornistul Ioan Gabriel Luca termină cursurile Universităţii de Muzică din Bucureşti, clasei prof. Nicolae Lipoczi, cu specializarea corn solo. Din 1997 este membru al Filarmonicii George Enescu, iar din 1999 este şef partidă corn. Împreună cu orchestra Filarmonicii George Enescu a participat la numeroase turnee internaţionale de mare succes în Europa şi Asia.

Între timp îşi continuă şi activitatea solistică. Este membru al formaţiilor Athenaeum Brass Quintet, cvintetului George Enescu, Romanian Brass cu care a susţinut concerte în ţară şi străinătate şi a realizat înregistrări. De asemenea, este membru al Orchestrei Internazionale dItalia. În anul 2004 Ioan Gabriel Luca este distins de către Preşedintele României cu Medalia Meritul Cultural clasa II-a. Din 2007 este profesor asociat la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti.

VALD ANDREI BUZDUGAN. S-a născut la data de 24 septembrie 1980, în familia lui Aurel Buzdugan, instrumentist în partida de violă a Filarmonicii Botosani. În prezent este doctorand al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, Facultatea de Interpretare Muzicală, ale cărei cursuri le-a absolvit în anul 2004, la clasa de corn a prof. Nicolae Lipoczi. În acelaşi domeniu a mai urmat în anul 2001 un Master Class în Olanda cu W. Purvis (prof. la Universittea Yale din New York). Începuturile se află însă tot la Botoşani unde, între anii 1995-1999, ca elev al Liceului Ştefan Luchian, a studiat cornul cu Ioan Stupar, profesor, dar şi instrumentist în orchestra Filarmonicii Botoşani. În anii 1996-1999 a obţinut de fiecare dată premiul I la Olimpiada Naţională de Muzică. În timpul studenţiei a mai câştigat un premiul I la Concursul Yamaha (Bucureşti, 2002). (botosani-info-simfonic)
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

PNL Botoșani, Cătălin Flutur, întâlnire cu taximetriștii: „O unitate de breaslă mai rar întâlnită în zilele noastre” (foto)

astăzi, 16:14
27

Candidatul din partea Partidului Național Liberal (PNL) – Filiala Botoșani, Cătălin Flutur, a avut zilele trecute o întâlnire cu taximetriștii din Botoșani.Redăm mai jos i...

Eveniment dedicat antreprenorilor din Botoșani: Conferință despre dezvoltarea unor afaceri inteligente! (foto)

astăzi, 15:56
80

Sute de antreprenori din Botoșani au participat, joi, la o conferință despre dezvoltarea unor afaceri inteligente cu fonduri europene. Evenimentul este organizat de către Camera de Comerț, Indust...

Tânăr condamnat la închisoare pentru furt calificat, va sta cel puțin patru ani în Penitenciarul Botoșani!

astăzi, 15:21
92

În cursul zilei de miercuri, polițiștii din Rădăuți au primit spre executare mandatul de executare a pedepsei cu închisoarea emis de Judecătoria Rădăuți în dosarul privind p...