Concert simfonic cu dirijorul Florin Totan și solistul Florin Ionescu-Galați

În acest final de săptămână, orchestra Filarmonicii „George Enescu” din Botoșani a pregătit o seară simfonică pentru melomanii botoșăneni.

Astfel, vineri, de la ora 18:30, sunt așteptați la Casa de Cultură a Sindicatelor pentru a-i vedea pe scenă, alături de orchestră, pe dirijorul Florin Totan și solistul Florin Ionescu-Galați, care va încânta publicul cu cântece la vioară.

În program vor fi Concertul pentru vioară și orchestră, în la minor, a lui Bach, simfonia nr. 4, în si bemol major, op. 60, a lui Ludwig van Beethoven și dans ungar nr. 5 a lui J. Brahms.

Dirijorul Florin Totan s-a născut în anul 1955 în București, într-o familie de muzicieni. Studiază dirijatul de orchestră cu Maestrul C. Bugeanu, la Academia de Muzică din București, și se perfecționează în cadrul cursurilor de măiestrie, alături de Sergiu Celibidache la München și Mainz (1982-1990), F. Ferrara la Siena (1993) și R. Schumacher la Berlin și Paris (1990, 1991). Câștigă concursurile internaționale „International Conductors Competitions in Mürzzuschlang” – Austria (1990) și Berlin.

Efectuează turnee de concerte în țări ca: Franța, Italia, Anglia, Germania, Spania, Portugalia, Israel, Austria, Belgia, Elveția, Finlanda, Mexic, Egipt, Ecuador, Turcia, SUA, etc.

De 10 ani, dirijorul Florin Totan predă Filozofia dirijorală și muzicală a lui Sergiu Celibidache (titlul acestui proiect fiind „In Memoriam CELIBIDACHE”) în: Spania (Cadiz şi Bocairent), Italia (Genova şi Grosseto), Portugalia (Porto), SUA (Kansas, Denver şi Vancouver), Brazilia (Bello Horizonte), Anglia (Southampton), Franţa (Avignon).

Din anul 2000 până în anul 2020 Maestrul Florin Totan a activat ca dirijor al orchestrei simfonice a Filarmonicii „Ion Dumitrescu” din Râmnicu Vâlcea.

Violonistul Florin Ionescu – Galați s-a impus în viața muzicală românească drept unul dintre vârfurile generației sale. Născut la București, în anul 1970, a început studiul viorii la vârsta de patru ani, sub îndrumarea tatălui său, cunoscutul violonist şi dirijor I. Ionescu-Galați.

Apariția în public alături de Orchestra Națională Radio, la vârsta de zece ani, cu concertul de vioară de Kabalevski, prevestea un talent neobișnuit ce avea să devină curând cunoscut.

Cu un sunet profund, puternic si plin de farmec, Florin a cucerit inimile multor melomani. A demonstrat la fiecare apariție că vioara este sufletul oricărei orchestre de muzică clasică. A studiat la Școala de Muzică din Brașov cu profesorul Radu Hamzea şi a absolvit cursurile Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, la clasa maestrului Ştefan Gheorghiu.

Este laureat al concursurilor internaţionale „Usti nad Orlici” (Cehoslovacia), „Dinu Lipatti” şi „George Enescu” (România), „Tibor Varga” (Elveţia), „Paganini” (Italia), „Wieniawski” (Polonia).

Cariera sa internaţională, începută în 1982, s-a derulat spectaculos în recitaluri şi concerte alături de ansambluri cunoscute ca: orchestrele simfonice de la Graz, Saarbrucken, Marsilia, München, Genova, Atena, Istanbul, Ankara, Izmir, Chişinău, orchestrele radio din Basel, Bucureşti, etc., în săli de renume din Europa, SUA şi Japonia, precum „Gasteig” şi „Herkule” din München, „Carnegie Hall” din New York, „Beethoven Halle” – Bonn, „Santory Hall” – Tokyo.

Este un foarte apreciat violonist, fiind și astăzi în topul celor mai buni. Fiind dotat cu un auz excepțional, improvizează cu mult curaj și, ca și solist, prin tehnica desăvârșită umple inimile ascultătorilor, iubitori de muzică. Se remarcă prin abordarea partiturilor complexe, cu roluri solistice de mare virtuozitate, vioara ocupând un loc de frunte.

A devenit un nume bine conturat între cei mai mari violoniști români ai timpurilor noastre printr-o interpretare de mare excepție. A trecut granițele țării și și-a câștigat recunoașterea internațională, ducând cu el o parte din România peste tot în lume, ca unul dintre cei mai buni violoniști.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Piloții au încins motoarele la Cornișa în cadrul evenimentului Demo Drift Show! „Adulții au fost cei mai fricoși, nu prea au avut curaj, dar copiii sunt altfel” (foto, video)

Saturday, 28 September 2024

Asociația „Pro Car Racing” organizează, în acest weekend, cea de-a doua ediție a evenimentului Demo Drift Show. Anul trecut evenimentul a avut loc în parcarea magazinului El...

Ajutor pentru bolnavii din Botoșani aflați în fază terminală, despre ce este vorba! (video)

Friday, 27 September 2024

Bolnavii aflați în fază terminală și care nu pot fi îngrijiți acasă pot beneficia de îngrijri medicale în regim de spitalizare continuă la o clinică privată de paliati...

Pacienții care nu vor mai sta pe o listă de așteptare, anunțul șefei CAS Botoșani! „Au fost foarte multe controverse” (video)

Friday, 27 September 2024

Alina Mustiață, directorul Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) din Botoșani, anunță faptul că a fost pus în aplicare din acest an Planul Național de Cancer. În cadrul acestui pl...