Colegiul National "Mihai Eminescu" Botosani isi cinsteste trecutul si prezentul!

Colegiul National "Mihai Eminescu" Botosani isi cinsteste trecutul si prezentul!
Pe data de 7 iunie 2010, Zilele Colegiului Naţional "Mihai Eminescu" au fost încununate cu numeroase diplome şi flori acordate elevilor şi profesorilor deopotrivă, in cadrul unei gale desfasurate la Teatrul "Mihai Eminescu" din Botoşani. 

Excelenţa şi rezultatele deosebite ale acestora îi situează în galeria elitei societăţii în care trăim, festivitatea alternând acordarea distincţiilor cu momente artistice speciale.

Vizibil emoţionat, prefectul judeţului Botoşani, Cristian Constantin Roman, a rememorat, în alocuţiunea sa, anii de liceu petrecuţi pe băncile Colegiului Naţional "Mihai Eminescu", arătând că aceştia au fost definitorii în formarea sa ca om şi ca profesionist. Încă din debutul spectacolului, "Cvartetul Gaiţelor", un grup de elevi ai liceului, a oferit diplome profesorilor şi elevilor, în cadrul Galei Premiilor în Educaţie, activitate susţinută de Fundaţia Dinu Patriciu.

După câteva momente de muzică şi dans, foarte apreciate de public, a urmat premierea olimpicilor, etapa care s-a dovedit a fi una bogată în diplome, dovadă a premiilor numeroase obţinute atât la nivel judeţean, cât şi naţional, premii care situează Colegiul Eminescu pe primul loc în rândul tuturor unităţilor de învăţământ din judeţ.

Nou înfiinţata formaţie folk a liceului a încântat publicul cu celebrele piese "Pădure nebună" şi "Nebun de alb", însă momentul de apogeu al festivităţii l-a constituit invitarea profesorilor pensionari ai liceului pe scenă, precum şi a celor actuali, reuniunea fiind una de-a dreptul emoţionantă.Spectacolul s-a încheiat cu evolutia Atelierului de Teatru, care a prezentat "Şcoala lui Gufi", adaptare scenica după "Ţara lui Gufi" de Matei Vişniec şi pregătită de actriţa Lenuş Teodora Moraru. Momentul a fost unul cu atât mai emotionant cu cât câţiva dintre elevii Atelierului de Teatru sunt anul acesta la finele clasei a XII-a şi aceasta a fost ultima lor reprezentaţie şcolară.

(Material realizat de Alexandra Bouariu, Colegiul National "Mihai Eminescu" Botosani)

  

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Antifrauda a plecat cu Mărțișorul: Controale la comercianții de flori și ornamente cu ocazia zilei de 8 martie!

astăzi, 10:28
24

Inspectorii din cadrul Direcției generale antifraudă fiscală (DGAF) controlează în această perioadă (29 februarie - 8 martie) persoanele și firmele care activează în domeniul comer...

Masă sănătoasă pentru aproximativ 11.000 de elevi din județul Botoșani!

astăzi, 09:46
66

10.786 de elevi din județul Botoșani vor primi, în anul școlar 2023-2024, o masă sănătoasă la școală.Programul „Masă caldă în școli” a fost înlocuit cu Pr...

Pod nou peste Siret, pe DN 29A Suceava – Dorohoi, de circa 70 de milioane de lei

astăzi, 09:11
439

Unul dintre cele mai șubrede poduri rutiere de pe un drum național, cel de pe DN 29A Suceava – Dorohoi, la limita dintre Zvoriștea și localitatea botoșăneană Vârfu Câmpului, v...