Au dansat pe "Taramul copilariei"! - FOTO

Au dansat pe "Taramul copilariei"! - FOTO
Acordat in premiera, Marele Trofeu al Festivalului-concurs interjudetean de dans "Taramul copilariei", Botosani 2010, a fost castigat de dansatorii din Barlad!

Duminica a avut loc, in sala Teatrului "Mihai Eminescu" Botoşani, a IV-a ediţie a Festivalului-concurs interjudeţean de dans "Tărâmul copilăriei", eveniment dedicat Zilei internaţionale a copiilor şi organizat de Şcoala Populară de Arte şi Clubul Sportiv PRO DANCE Botoşani, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani, Direcţia pentru Sport a Judeţului Botoşani şi Teatrul "Mihai Eminescu" Botoşani.



Concursul a vizat orice fel de dans (cu excepţia celor populare), si anume sportiv: latino şi standard (de societate), contemporan, modern, clasic, tematic, de caracter, fantezii coregrafice, R&B, streetdance, hip-hop, popular stilizat (etno-dance) etc.



Festivalul a fost organizat pe două secţiuni: amatori şi pregătire de specialitate, şi pe trei categorii de vârstă distincte începând de la învăţământul primar, gimnazial şi apoi liceal.



Spectacolul maraton a fost de o înaltă calitate artistică şi organizatorică, un adevărat eveniment cultural în care au fost implicate 49 de formaţii, cu 55 de dansuri, respectiv 487 de mici şi mari dansatori din Botoşani (Şcolile nr. 8,10,11,12,13, Colegiul National "A.T.Laurian", Liceul "N. Iorga", C.S. PRO DANCE, Şcoala Populară de Arte, Societatea Culturală Arlechin, C.S. Fashion Dance, Palatul Copiilor, R&B School Dance) Dorohoi (Casa Municipală de Cultură, Colegiul National "Gr. Ghica") Darabani, Flămânzi, dar şi din mediul rural, mai precis elevi ai şcolilor din Copălău, Frumuşica, Văculeşti, Avrămeni, Cristineşti, Iacobeni, Plopenii Mari, Vatra Hudeşti.

Marele Trofeu al competitie a plecat la Bârlad, fiind câştigat de formaţia Shadow`D, de la Fitness Club Cab, din aceeaşi localitate.

Câştigătorii locurilor I au fost formaţiile de la:
-Şcoala 8 "Elena Rareş" Botosani
-Liceul Pedagogic "N. Iorga" Botosani
-Şcoala 11 Botosani
-Şcoala Vatra Hudeşti
-Colegiul National "Gr. Ghica" Dorohoi
-Şcoala Populară de Arte Botosani
-Palatul Copiilor Botosani
-C.S. PRO DANCE Botosani
-R&B School Dance Bot
-Clubul Alone Tiger Vaslui


Pentru premiile II, III şi menţiuni s-au acordat diplome, astfel încât toţi participanţii au fost premiaţi.



Spectatorii au mai avut parte de momente deosebite. Pe lângă dansatori, au urcat pe scenă şi au cântat şi încântat spectatorii grupurile Voces de la Clubul Copiilor Dorohoi- coordonator prof. Mihai Paul Ciprian, şi Vis de Artist Botoşani -coordonator prof. Cătălina Constantinovici.



"Este cel complex, important şi puternic concurs de dans al judeţului nostru, care la ediţia din acest an a întrecut orice aşteptări în ceea ce priveşte participarea şi organizarea unui astfel de eveniment", a declarat coordonatorul acestui festival-concurs, prof. Constantin Dicu, preşedintele Clubului Sportiv PRO DANCE Botoşani. Evenimentul a fost transmis in direct pe internet, de www.live.botosani.ro, unde este disponibila si inregistrarea.


 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sindicatele din Învățământ nu vor pentru profesori salarii diferențiate după performanță!

Joi, 16 Mai 2024
133

Sindicatele din Învățământ au început negocierile cu Ministerul Educației pentru criteriile care vor sta la baza salarizării diferențiate a profesorilor. Amintim că pe 1 april...

Un incendiu provocat de o oală uitată pe foc a creat panică într-un bloc din Botoșani!

Joi, 16 Mai 2024
395

La caz s-au deplasat, în cel mai scurt timp, pompierii din cadrul Detașamentului Botoșani cu autospecială de stingere cu apă și spumă și una de descarcerare, dar și o ambulanță aparți...

Sucevean amendat la Botoșani pentru transport ilegal de lemne!

Joi, 16 Mai 2024
73

În cursul zilei de miercuri,15 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 7 Darabani au oprit pentru control, pe drumul comunal din comuna Havârna, o autoutilitară...