”Chirurgul sufletelor”, invitație la resfințirea unei biserici din Botoșani!

După ample lucrări de renovare desfășurate în perioada 2022-2024, locașul de cult a fost restaurat integral.

”Chirurgul sufletelor”, invitație la resfințirea unei biserici din Botoșani!

 Arhimandrit Ciprian Grădinaru  

”Cu dragoste întru Hristos Domnul, vă invităm să participați la resfințirea Bisericii Otodoxe ”Izvorul Tămăduirii” din Hlipiceni, județul Botoșani”, este invitația către creștini pe care o face Arhimandrit Ciprian Grădinaru, cel supranumit ”Chirurgul sufletelor”, părintele originar din Hlipiceni.

După ample lucrări de renovare desfășurate în perioada 2022-2024, locașul de cult din Hlipiceni a fost restaurat integral.

Slujba de refințire va fi oficiată în ziua de 21 septembrie 2024, începând cu ora 8.00, de Preasfințitul Părinte Paisie Sinaitul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iașului, alături de un sobor de preoți și diaconi.

”Agapa creștină va avea loc în sala de festivități din localitatea Hlipiceni, începând cu ora 12.45”, se mai arată în invitația transmisă de Arhimandrit Ciprian Grădinaru.

Părintele Ciprian Grădinaru, cel cunoscut drept ”chirurgul sufletelor”, născut în Hlipiceni, este și Cetățean de Onoare al Comunei. Este unul dintre cei mai îndrăgiți duhovnici, căutat an de an fie că se află în mănăstirile Neamțului, fie că se nevoiește la Paraclisul din Capitală. Are pentru fiecare creștin un sfat, un cuvânt de mângâiere. Însă cel mai mult impresionează la Părintele Grădinaru capacitatea de a acționa, de a lăsa loc faptei bune și gândului curat.

Arhimandritul Ciprian Grădinaru este născut în data de 28 iunie 1971, la Hlipiceni. A fost tuns în monahism la vârsta de 21 de ani în Mănăstirea Sihăstria. Din 2011, slujește la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului unde coordonează numeroase activități duhovnicești și social-filantropice.


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O firmă din Botoșani vrea să reabiliteze rețelele termice din municipiul Suceava!

astăzi, 10:15

A fost depusă o singură ofertă, cea a firmelor Elsaco Electronic Botoșani, lider de asociere, SICOR București și Conest Iași. Durata contractului este 29 luni, din care cinci luni pentru pro...

Inteligența artificială revoluționează evaluarea în educație!

astăzi, 09:33

Evaluarea elevilor în școli și universități este pe cale să se schimbe radical, pe măsură ce inteligența artificială (AI) își face loc în sistemul educațional. Examenele t...

Biserica rectitorită la Hlipiceni de Arhim. Ciprian Grădinaru va fi sfințită sâmbătă

astăzi, 08:24

Sâmbătă va fi resfințită Biserica „Izvorul Tămăduirii” din Hlipiceni, județul Botoșani, localitatea natală a Arhimandritului Ciprian Grădinaru, Eclesiarhul Paraclisului Cat...