Centenarul Seminarului Teologic din Dorohoi: IPS Teofan va sfinți noul paraclis

Anul acesta se împlinesc 100 de ani de la înființare și 30 de ani de la reactivarea Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Ioan Iacob” din municipiul Dorohoi.

La acest ceas aniversar vor avea loc mai multe momente dedicate centenarului, iar printre care se numără și sfințirea paraclisului instituției teologice. Astfel, săptămâna viitoare, la Dorohoi are loc sfințirea Paraclisului Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Ioan Iacob”, slujba fiind oficiată de IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei.

În istoria Dorohoiului și a oamenilor de pe aceste meleaguri s-au îmbinat dintotdeauna cultura și spiritualitatea. În anul 2023 se împlinesc 100 ani de la înființare și 30 ani de la reînființarea Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Ioan Iacob” din Dorohoi.

Cu acest prilej, sâmbătă, 23 septembrie 2023, începând cu ora 7:45, paraclisul Seminarului va fi sfințit de către Î.P.S. Părinte Mitropolit Teofan, în fruntea unui numeros sobor de preoți și diaconi. Slujba de sfințire va fi urmată de activități dedicate evenimentului aniversar.

Vor participa reprezentanți ai autorităților locale și județene, ai Inspectoratului Școlar Județean Botoșani, ai Sectorului Învățământ din cadrul Arhiepiscopiei Iașilor ș.a.

Unul dintre întemeietorii școlilor dorohoiene este Părintele Dumitru Furtună, care a pus și bazele Seminarului din Dorohoi. Apreciind contribuția valoroasă în domeniul religios, cultural, științific și social, preotului prof. dr. Dumitru Furtună i se va conferi, post mortem, titlul de Cetățean de onoare al Municipiului Dorohoi.  




 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Elevii unui liceu dintr-o localitate din Botoșani au spus, de Ziua Internațională a Educației, STOP violenței! (foto)

Friday, 4 October 2024

Activitatea face parte din cadrul proiectului educațional interinstituțional „Copilărie în siguranță!ʺ, care se va derula pe parcursul anului școlar 2024-2025. Scopul activității ...

Amenzi usturătoare aplicate de către inspectorii ITM Botoșani angajatorilor găsiți în neregulă!

Friday, 4 October 2024

În urma controalelor, au fost constatate 86 deficienţe pentru care au fost dispuse măsuri de remediere, au fost aplicate 7 sancţiuni contravenționale, din care 2 avertismente și 5 amenzi, &...

Decizie a Parlamentului: PFA-urile, întreprinderile familiale și întreprinderile individuale își vor putea schimba regimul juridic!

Friday, 4 October 2024

Prin excepție de la prevederile art. 21, 27 și 33, persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale și întreprinderile familiale vor putea opta, după minimum un an de funcțio...