Cele mai vândute cărți din 2023 în România, care a fost cea mai căutată carte la Botoșani!

Cele mai multe comenzi de carte pe cap de locuitor s-au făcut anul trecut din Ilfov, Bucureşti şi Braşov, cu o medie a comenzii de 123 lei în Ilfov şi respectiv 144 şi 141 lei.

Cele mai vândute cărți din 2023 în România, care a fost cea mai căutată carte la Botoșani!

Topul celor mai vândute cărţi în România, în 2023, este condus de "Rezervă" (Prinţul Harry), urmată de "Micul Prinţ" (Antoine de Saint-Exupéry) şi "Ţine-ţi copiii aproape" (Gordon Neufeld & Gabor Maté).

Cele mai active judeţe în privinţa achiziţiei de carte sunt Bucureşti, Braşov, Cluj, Ilfov şi Iaşi.

Cărţile pentru copii domină topul categoriilor, la nivelul tuturor judeţelor, urmate de Beletristică.

”Este al cincilea an în care analizăm preferinţele cititorilor şi realizăm Harta României în cărţi citite. An de an, remarcăm cum interesul faţă de lectură a crescut constant, mai ales, în rândul copiilor şi generaţiilor tinere. La fel ca şi în 2022, titlurile din categoria „Cărţi pentru copii” au fost cele mai bine vândute pe Libris.ro. De asemenea, „Spiritualitate şi Ezoterism” este o categorie în plină ascensiune. Lise Bourbeau, autoarea celor mai bine vândute titluri din această categorie: „Cele 5 răni care ne împiedică să fim noi înşine” şi „Vindecarea celor 5 răni”, este şi scriitorul preferat al anului 2023. Cei mai avizi cititori sunt din Ilfov, Bucureşti şi Braşov, judeţele care au cele mai multe comenzi pe cap de locuitor”, a declarat Laura Ţeposu, CEO Libris.

Topul judeţelor către care s-au livrat cele mai multe comenzi plasate pe Libris se menţine la fel ca în 2022. Bucureşti, Braşov, Cluj, Ilfov şi Iaşi au rămas cele mai active judeţe în privinţa achiziţiei de carte de pe libris.ro. „Rezervă” (Prinţul Harry) este cea mai bine vândută carte în 4 din cele 5 judeţe, doar în Cluj fiind devansată de „Micul Prinţ” (Antoine de Saint Exupéry).

Cel mai vândut titlu de pe Libris.ro în anul 2023 se regăseşte pe primul loc în alegerile cititorilor din 18 judeţe, respectiv Alba, Argeş, Braşov, Bucureşti, Călăraşi, Constanţa, Dâmboviţa, Galaţi, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Neamţ, Prahova, Sălaj, Sibiu, Teleorman, Timiş şi Vrancea.

Dacă în Satu Mare şi Maramureş cei mai mulţi cititori sunt pasionaţi de poveştile clasice, ”Vrăjitorul din Oz” şi ”Alice în Ţara Minunilor” (Lewis Carroll) fiind cele mai vândute titluri, ”Îndreptar pentru Spovedanie” (Nicodim Măndiţă) a fost cartea preferată de publicul din Botoşani şi Brăila în 2023, în timp ce în Covasna, topul vânzărilor a fost dominat de ”Poezii” (Mihai Eminescu).

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

În prag de Bac, universitățile asigură pregătire gratuită pentru elevi. Cursurile se țin online, hibrid sau fizic!

astăzi, 20:27
48

Universitatea Politehnică din București oferă cursuri de pregătire pentru examenele de Matematică și Fizică, adaptate la nivelul cerințelor din Bacalaureat, dar și cursuri de pregătire pentr...

Peste 160 de sancțiuni au fost aplicate de polițiști în ultimele 24 de ore!

astăzi, 19:56
35

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 4 acțiuni punctuale în cadrul planului Blocada, acționând în sistem integrat împreună cu jandarmii și au...

Ziua Europei sărbătorită la Liceului Tehnologic „Ștefan cel Mare și Sfânt” Vorona prin activități artistice și de cultură generală

astăzi, 19:03
105

România s-a alăturat în anul 2007 unei Uniuni de state europene, care împărtăşesc aceleaşi valori, având în centru respectul pentru demnitatea umană, democraţia, s...