Cea mai nouă parohie din Botoșani are preot, chiar dacă încă nu are o biserică proprie. Unde se pot spovedi enoriașii! - Foto

Noua parohie din municipiul Botoșani deservește 1500 de enoriași. Mitropolia Moldovei și Bucovinei a organizat concurs pentru postul vacant, astfel că acum parohia are și preot.

Cea mai nouă parohie din Botoșani are preot, chiar dacă încă nu are o biserică proprie. Unde se pot spovedi enoriașii! - Foto

 Preot Cătălin Ailenei  

Parohia a fost înființată pe 23 noiembrie 2022, cu binecuvântarea IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, prin desprinderea unui sector de 1507 apartamente din Parohia ”Nașterea Maicii Domnului” – Pacea.

Parohia „Sfânta Cuvioasă Teodora de la Sihla”, din municipiul Botoșani, nu are biserică și nici casă parohială. Acestea urmează a fi construite pe un teren aflat între o spălătorie și un parc de joacă pentru copii, la intersecția străzilor Pacea și Sucevei. În apropiere se află și un hotel. În dreapta locației se află parcul de joacă, iar în stânga este spălătoria auto.

Mai exact, Parohia este astfel delimitată astfel: Parohia ”Sfinții Apostoli”, prin strada Primăverii; Parohia ”Ziua Crucii”; prin strada Sucevei, Terenul ACR, prin strada Pacea; Parohia ”Nașterea Maicii Domnului” – Pacea prin Aleea Parcului 10, sc. B, Aleea Nucului 14, Aleea Nucului 5, Aleea Scurtă 2 și Strada Primăverii 12.

Preotul paroh vine de la Poiana

După organizarea concursului, preotul parohiei nou înființate este Cătălin Ailenei. Născut la Săveni, județul Botoșani, preotul Cătălin Ailenei are 36 de ani. În 2007 a absolvit Seminarul Teologic ”Sf. Ioan Iacob” din Dorohoi, iar în anul 2011 finalizează studiile superioare de Teologie la Facultatea de Teologie Ortodoxă ”Dumitru Stăniloae” din Iași, urmate de Master. 

Pe 17 octombrie 2013 a fost hirotonit întru diacon, iar pe 19 ianuarie 2014 hirotonit întru preot.

Din martie 2014 până în septembrie 2023 a fost preot paroh al Parohiei ”Nașterea Sf. Ioan Botezătoul” Poiana, Brăești.

Din 1 octombrie 2023 este numit preot paroh al Parohiei ”Sfânta Cuvioasă Teodora de la Sihla” Botoșani.



Preotul Cătălin Ailenei este căsătorit din anul 2011 și are doi copii.

”Cu îngăduința bunului Dumnezeu și cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, parohia noastră a fost înființată încă de anul trecut! Nădăjduim ca acestei comunități să punem o temelie de nestăvilit în fața ispitelor, cu ajutorul lui Dumnezeu, prin lucrarea Duhului Sfânt - Cel ce sfințește toate, și prin mijlocirea Sfintei Cuvioase Teodora de la Sihla - ocrotitoarea noastră!”, a transmis preotul Cătălin Ailenei.

Cei care vor să se spovedească o pot face apelând la noul preot Cătălin Ailenei, însă serviciile religioase vor avea loc la Biserica ”Buna Vestire” din Botoșani. Bătrânii și bolnavii vor fi spovediți și împărtășiți la domiciliu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Gest admirabil al unui pompier botoșănean: Și-a ”dăruit” ziua de naștere copiilor sinistraților din Galați! (Foto)

astăzi, 11:52

Copiii văd și simt lucrurile altfel, iar aceste zile, în care s-au văzut nevoiți să își părăsească propria casă, le vor rămâne în minte pentru totdeauna. Sunt putern...

Postul Părintelui Ionică, scos la concurs. Cine se poate înscrie și care sunt condițiile!

astăzi, 11:23

Dintre cele trei posturi clericale anunțate de Mitropolia Moldovei, două sunt din județul Botoșani. Este vorba despre postul de preot paroh la Parohia ”Izvorul Tămăduirii” din mun...

Razie de amploare în zonele ”fierbinți” din Botoșani! Două persoane băgate după gratii, amenzi de peste 20.000 de lei! (Foto)

astăzi, 10:57

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani, cu sprijinul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, a Inspectoratului General pentru Imigrări, a Inspectoratului Județean de Jandarmi  ...