Ce spectacole vor prezenta, în această săptămână, actorii Teatrului „Mihai Eminescu”

Ce spectacole vor prezenta, în această săptămână, actorii Teatrului „Mihai Eminescu”

În acest weekend, actorii Teatrului “Mihai Eminescu” Botosani, invită publicul la vizionarea a două spectacole minunate, după următorul program:

Sâmbătă, 24 iulie  2021, ora  18.00, la Casa Tineretului, sunteți invitați să vizionați spectacolul: „Bani din cer”, de Ray Cooney.

Regia artistică şi coloana sonoră îi aparțin lui Alexandru Vasilache, iar de scenografie se ocupă Mihai Pastramagiu.

Din distribuţia spectacolului fac parte îndrăgiții actori: Jean Perkins - Daniela Bucătaru, Henry Perkins - Sorin Ciofu, Bill - Ioan Crețescu , Davenport - Gheorghe Frunză , Betty Johnson - Petronela Chiribuţă, Vic Johnson - Răzvan  Amitroaei, Slater - Vali Popa, Un trecător - Petruț Butuman.

"Orice situație de acest fel te învață ceva, te reface!"

Dialog cu regizorul Alexandru Vasilache

- După "O noapte nebună", iată un spectacol construit cam după acelaşi calapod...

- Ray Cooney, autorul textului este, în primul rând, actor. El ştie ce înseamnă pentru un actor o situaţie foarte incitantă, explozivă. El ştie ce înseamnă replica. A scris un şir de piese ştiind toate cele spuse şi "Bani din cer" nu face excepţie de la "regulă". Este o piesă scrisă pentru actori. Textul aduce la rampă, în primul rând, actorii. Situaţiile se schimbă din trei în trei minute, dacă nu şi mai repede. Şi actorul şi personajul sunt puşi în situaţii limită. Este vorba de limita comediei, să ne înţelegem, nu de limita umanului! Iar echipa de actori de la Botoşani a probat reacţii deosebite, evident, în situaţii cu totul şi cu totul deosebite!

- Ray Cooney dramaturgul are, deja, un "stil al casei" în ce priveşte construcţia textului...

- Dacă vom aşeza alături şi "O noapte nebună", vom vedea un mod de a construi intriga oarecum asemănător... sau este vorba de un număr de telefon identic sau de un apartament care se confundă cu altul...

- ... iar în acest rând se încurcă... banii!

- Personajului principal "îi cade din cer" un mare noroc - o sumă enormă de bani. Şi apoi apar întrebările: ce să faci cu o sumă de bani atât de mare? Cum să gestionezi corect aceşti bani? Care sunt... ispitele care se ivesc? Care sunt primii paşi de făcut în momentul în care ai atât de mulţi bani?

Orice situaţie de acest fel - când capeţi - surprinzător - o sumă mare de bani - te învaţă ceva, de reface! Chiar dacă, până la urmă, nu vei avea parte de acei bani!

Duminică, 25  iulie, ora 18.00 la Casa Tineretului din B-dul Mihai Eminescu nr. 48, actorii Teatrului „Mihai Eminescu” vor repune în scenă spectacolul „Îmbătați de dragoste”, după  Pierre de Marivaux.

Regia artistică și muzica îi aparțin lui ALEXANDRU  VASILACHI, iar de scenografie se ocupă  MIHAI  PASTRAMAGIU. De coregrafie se ocupă Victoria Bucun iar asistent regie este SORIN  CIOFU.

Din distribuție fac parte actorii: CEZAR AMITROAEI – D-nul Orgon, bătrân gentilom, PETRUŢ BUTUMAN  - Mario, fiul său, SILVIA RĂILEANU  - Silvi, fiica sa, SORIN CIOFU  - Dorian,  pretendentul Silviei, LIDIA  UJA  -  Lizet, camerista Silviei, RĂZVAN  AMITROAEI -  Victoire, valetul lui Dorian.

„Eterna  dragoste...

Un joc al dragostei, doar aparent inofensiv, pune o problemă cât se poate de serioasă și veche de când e lumea: într -o căsnicie, e mai importantă zestrea sau omul?

Să fie adevărat că haina-l face pe om?

Se poate interzice dragostea pe motiv de apartenență la paliere sociale diferite?

Este loc, în sufletul atât de zbuciumat al omului, și pentru dragoste și pentru rațiune, sau dragostea -i oarbă și rațiunea rece precum gheața?  Încap - și dragostea și rațiunea - în același suflet?

Îmbătați - vă de dragoste! Dar nu uitați de și următoarea etapă, cea a prieteniei și a prețuirii sincere!” T.A.

Biletele se găsesc la Casa Tineretului din B-dul Mihai Eminescu nr. 48, telefon 023.1 510. 970 sau  0735. 779. 821

Program: 10.00 – 18.00, de marți până vineri; sâmbătă și duminică 16.00 – 18.00

Prețul unui bilet este de 30 lei, iar  elevii , studenții și pensionarii beneficiază de o reducere de 50%, prețul unui bilet fiind de 15 lei.

Biletele pot fi achiziționate și online, accesând următorul link: https://eventbook.ro/program/teatrul-mihai-eminescu-botosani

 

 

 

Spune-ne opinia ta