Casa lui Enescu de la Mihăileni, din nou în pericol: ”Ne confruntăm cu o situație dificilă!” (fotogalerie)

Casa lui Enescu de la Mihăileni, din nou în pericol: ”Ne confruntăm cu o situație dificilă!” (fotogalerie)

   Adrian Hariga

Fundația Pro Patrimonio strânge din nou rândurile şi eforturile pentru Casa Enescu din Mihăileni, dar are nevoie și de ajutor.

În toamna anului trecut s-a constatat o infestare cu o ciupercă extrem de dăunătoare, Merulius lacrymans, într-una dintre camerele casei.

Potrivit reprezentanților Fundației Pro Patrimonio, acest lucru se întâmplă pentru că o casă locuită ocazional se degradează mai repede decât una permanent folosită. Variațiile de căldură și umiditate din interior sunt mai mari și au impact, uneori esenţial, asupra finisajelor, mobilierului, dar și asupra structurii.

O problemă frecventă a structurilor din lemn este cea a umidității crescute, accidente care greu pot fi prevăzute și evitate, mai ales în cazul caselor neutilizate continuu. Umiditatea favorizează dezvoltarea acestei ciuperci, iar când apare la suprafață, deja degradarea din profunzime este semnificativă, în timp ce eradicarea ei și reparațiile sunt laborioase.

”Ne confruntăm cu o situație dificilă, pe care o gestionăm investigînd atent și cercetînd soluții atât de curățare, cât și de prevenire”, transmit reprezentanții Fundației Pro Patrimonio.

 

Vezi aici cum poți dona pentru reparațiile casei de la Mihăileni.

 





 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Firmă de curierat în vizorul polițiștilor locali, după ce angajații au încălcat legea! (Foto)

astăzi, 13:46

Un polițist local care se afla de serviciu a observat, pe camera de supraveghere instalată într-o zonă a municipiului Botoșani, cum doi bărbați descarcă dintr-un autoturism aparținâ...

Prezența unui urs în preajma unui comune din Botoșani a fost semnalată prin RO-ALERT!

astăzi, 13:16

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Nicolae Iorga" al Judeţului Botoşani a transmis mesaj RO Alert pentru locuitorii din Vorona, Copălău, Coșula, Cristești,  Flămâ...

Stareța Mănăstirii Voroneț, demisă din funcție, alături de conducătorii altor cinci unități de cult!

astăzi, 12:32

Stareța Mănăstirii Voroneț, stavrofora Gabriela Platon, a fost demisă din funcție de Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, alături de conducătorii altor cinci unități de cult din județul...