Calendar Ortodox: Sfântul Mucenic Sabin Egipteanul; Sfântul Cuvios Hristodul din Patmos

Calendar Ortodox: Sfântul Mucenic Sabin Egipteanul; Sfântul Cuvios Hristodul din Patmos

Sfântul Mucenic Sabin (†303) era din cetatea Hermopolis din Egipt, bărbat cucernic, având dregătorie mare în cetatea sa. Pe vremea împărăţiei lui Diocleţian (284-305), tulburându-se tot Egiptul din pricina prigonirii creştinilor, care erau ucişi pentru credinţa lor în Hristos Domnul, Sabin şi-a lăsat casa, averea şi prietenii şi s-a retras într-un sat îndepărtat, vieţuind în post şi rugăciune într-o casă mică şi sărăcăcioasă.

Slujitorii la idoli îl căutau neîncetat pe sfânt ca să-l prindă spre chinuire, însă, pentru că nu îl găseau, erau foarte supăraţi. Dar s-a găsit un cerşetor care primise milostenie de la Sabin, iar acela pentru doi galbeni le-a spus păgânilor unde este ascuns sfântul.

Închinătorii la idoli au înconjurat casa unde era fericitul împreună cu alţi şase creştini şi, intrând peste ei, i-au legat în lanţuri, iar pe Sabin l-au dus în faţa dregătorului Arian. Şi dus fiind la păgâneasca judecată şi silit să jertfească idolilor, nu s-a lepădat de Dumnezeul său, ci a mărturisit cu mult curaj că este creştin, scrie ziarullumina.ro.

Pentru că nu a vrut să jertfească idolilor l-au chinuit cumplit, cu unghii de fier zgâriindu-l şi cu foc arzându-l, iar mai pe urmă l-au înecat într-un râu.

Astfel şi-a sfârşit nevoinţa muceniciei şi la Mântuitorul Iisus Hristos s-a dus, ca să-şi ia cununa biruinţei. Asemenea şi ceilalţi şase creştini, prinşi împreună cu el, chinuiţi fiind, şi-au dat duhul în mâinile Domnului, câştigând aceeaşi răsplată de la Hristos, în ceruri.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mai puțini nervi și timp scutit pentru șoferi: Rută ocolitoare la Dumbrăveni! (video)

astăzi, 15:29
303

Șoferii care circulă de la Botoșani la Suceava sau de la Suceava la Botoșani și trec prin Dumbrăveni ar putea să fie scutiți de nervi, dar și să economisească timp.Asta după ce Ioan Pa...

Un corp al Spitalului „Mavromati” intră în reabilitare. Unde va fi mutată activitatea?

astăzi, 14:41
345

De săptămâna viitoare încep lucrările de reabilitare a corpului de clădire care găzduiește bucătăria, dar și spălătoria Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșan...

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
470

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...