Bucurie într-o parohie din Botoșani: IPS Teofan a botezat cea de-a cincea fetiță a preotului Ionuț! (Foto)

Comunitatea parohiei botoșănene a luat parte duminică dimineață la un deosebit moment de bucurie duhovnicească.

Bucurie într-o parohie din Botoșani: IPS Teofan a botezat cea de-a cincea fetiță a preotului Ionuț! (Foto)

   Foto: Doxologia

În cea de-a doua duminică a Triodului, a Întoarcerii fiului risipitor, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în biserica Parohiei „Sfântul Proroc Ilie” din localitatea Năstase, comuna Mihălășeni, județul Botoșani. De asemenea, chiriarhul a oficiat Taina Sfântului Botez pentru cel mai mic membru al familiei preotului paroh, fetița Ana Filofteia.

Comunitatea parohiei botoșănene a luat parte duminică dimineață la un deosebit moment de bucurie duhovnicească, împărtășit atât de cei prezenți la Sfânta Liturghie, cât și de familia preotului Ionuț Alexandru Iriciuc și a preotesei Roxana.

În Biserica „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” a avut loc duminică prima slujba arhierească, după 25 de ani de la târnosirea lăcașului de cult, și s-a săvârșit Taina Botezului pentru fetița Ana-Filofteia, cea de-a cincea fetiță a familiei clericului.

Alături de chiriarh au mai slujit pr. Constantin Macuc, protopop de Săveni, și pr. Lucian Filip, directorul Centrului de Formare Continuă al Arhiepiscopiei Iașilor.

În predica rostită după citirea fragmentului evanghelic, Părintele Mitropolit subliniază faptul că pentru a intra în casa Tatălui Ceresc, creștinul trebuie să aibă smerenie și inima curată:

”Evanghelia ne arată că orice ar fi, că suntem păcătoși sau că avem sentimentul că suntem drepți, să nu cădem în păcatul cel mare al mândriei. Să avem smerenie în inima noastră, să înțelegem că oricât de mare am fi, tot mici suntem în fața lui Dumnezeu și în fața veșniciei, căci astăzi suntem, mâine, cât de bogați am fi, tot în mormânt ne ducem și tot la Judecata lui Dumnezeu ne vom prezenta. Să ne ajute Dumnezeu să înțelegem cât de folositor este rămânem în Casa Tatălui, în legătură cu Dumnezeu, și dacă am fost cumva păcăliți, înșelați și ne-am dus departe de Casa Tatălui, să punem stop păcatului desfrânării și altor păcate care mai sunt, pentru că Dumnezeu ne primește. Iar dacă El ne-a primit și n-am căzut în păcate grele, să-i mulțumim lui Dumnezeu că numai datorită Lui, nu datorită nouă, n-am căzut în păcate”.

Imediat după săvârșirea Sfintei Liturghii, ierarhul dimpreună cu preoții prezenți au oficiat slujba Botezului, iar la final, prunca a primit Sfânta Împărtășanie, scrie Doxologia.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sirop de tuse pentru copii retras din farmacii! Toxina periculoasă pe care o conține!

astăzi, 09:30
80

Retragerea urmează unui raport al autorităţii de reglementare din Nigeria, de miercuri, care a detectat pentru prima dată toxina într-un lot de sirop pentru copii Benylin.Autoritatea de ...

Preot botoșănean hirotonit la Catedrala Mitropolitană din Iași! (foto)

astăzi, 08:13
483

Credincioșii care au mers, duminică, Catedrala Mitropolitană din Iași au luat parte la dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare, specifică duminicilor Postului Mare.Sfân...

Acuzații pe axa politică după FC Botoșani – FC U Craiova 4-1. ”Nu se poate așa ceva!”

astăzi, 07:45
588

Centralul argeșean și-a schimbat două decizii la VAR, în prim plan fiind de fiecare dată echipa lui Valeriu Iftime. Mai întâi, la 0-0, Călin le-a dat penalty moldovenilor pentru...