Botosanii care ne dor: Cine salveaza minunile parasite? - FOTO, VIDEO

Botosanii care ne dor: Cine salveaza minunile parasite? - FOTO, VIDEO
Unic in Romania, dar parasit in uitare! Judetul Botosani ar putea deveni un punct de atractie pe harta turistica a Romaniei, daca autoritatile ar considera acest lucru o prioritate. Pana la elaborarea unei strategii in acest sens, obiectivele culturale, de o valoare inestimabila in istoria Romaniei, se surpa intr-o dureroasa uitare si o sfasietoare tristete.

Va prezentam astazi o biserica unicat in Romania si, se pare, in Europa. Iata  prezentarea preluata de pe merlinlx.wordpress.com:

Biserica are hramul "Adormirea Maicii Domnului" si este o biserica unicat in Romania (dupa unele surse din Europa) prin faptul ca clopotniţa din zid are aşezate în faţă, pe câte un soclu, 13 statui în mărime naturală reprezentându-L pe Mântuitorul şi pe cei 12 Sfinţi Apostoli, lucru mai putin obisnuit pentru o biserica ortodoxa. Biserica se afla intre satele Hiliseu Horia si Hiliseu Crisan, cam la 2km de fiecare, se face  cam 500 m pe un drum lateral care nu intotdeauna poate fi strabatut cu masina.



Biserica a fost clădită în apropierea unui schit de maici, atestat documentar în anul 1759, care a dat şi numele pădurii din apropiere, "Pădurea Călugăriţa!. Aceasta a fost construită între anii 1802-1821 pe cheltuiala boierului Vasile Curt, stăpânul de atunci al moșiei din dealul Hilisestilor. În prezent, biserica, aflată la marginea satului, este părăsită, dar exista o initiativa de se reinfiinta vechiul schit de maici.

 



 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii botoșăneni au adus bucurie unor familii în preajma sărbătorilor pascale! (Foto, video)

astăzi, 09:11
47

Înaintea sărbătorilor pascale, polițiștii botoșăneni au avut o întâlnire specială cu o parte dintre copiii pe care i-au cunoscut în cadrul activităților profesionale ...

Calendar ortodox: Astăzi, în Sfânta şi Marea Vineri (Zi aliturgică. Denia Prohodului Domnului), îl cinstim pe Sf. Cuv. Irodion de la Lainici (Slujba lui se va săvârși marți, a treia zi de Paști)

astăzi, 08:11
48

 Cu multă dorire în suflet pentru viaţa monahală, la vârsta de 22 de ani a intrat în monahism la Mănăstirea Cernica, o adevărată şcoală isihastă. Aici, tânărul ...

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
304

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...